Εκλογές

Σταμνά: Αλλαγή σκυτάλης από πατέρα σε γιο

po-kapelarisΟ Χρήστος Καπελλάρης, 22 μόλις ετών, είναι ο νέος πρόεδρος της Σταμνάς και διαδέχεται στη θέση του επικεφαλής του Τοπικού Συμβουλίου, τον… πατέρα του

Η ενασχόληση με τα κοινά και η αγάπη του πατέρα για το χωριό, που επί σειρά ετών ήταν στο τοπικό συμβούλιο και τα τελευταία τρεισήμισι μάλιστα στην προεδρεία της Σταμνάς, οδήγησαν τον 22χρονο Χρήστο Καπελλάρη στο να πάρει την απόφαση, μετά από συζήτηση με τον πατέρα του, Γιώργο, να βάλει υποψηφιότητα στο τοπικό ψηφοδέλτιο και τελικά να έρθει πρώτος σε ψήφους!

Και κάπως έτσι, για πρώτη φορά, ο «πρώτος του χωριού» είναι ο νεαρότερος που πέρασε ποτέ από αυτή τη θέση.

Ο κ. Γιώργος μιλά με θαυμασμό για τον γιό του και δεν κρύβει την ικανοποίησή του που, τώρα που εκείνος αποφάσισε να αποσυρθεί, αναλαμβάνει: «Και όχι γιατί είναι δικό μου παιδί, αλλά γιατί, πραγματικά αγαπάει το χωριό και θέλει να κάνει πράγματα. Έχει όρεξη και πείσμα!», λέει μιλώντας στο «Γεγονός».

Ο Χρήστος σπούδασε Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικός δικτύου και ίντερνετ και παρότι το αντικείμενο των σπουδών του δεν μπορεί εύκολα να το εξασκήσει στο χωριό, εκείνος δηλώνει αποφασισμένος να μείνει για πάντα εκεί. «Είμαι μόνιμος κάτοικος Σταμνάς και θέλω να μείνω εδώ.  Ασχολούμαι με τις καλλιέργειες, κυρίως με τις ελιές που έχουμε, αλλά και με το καφενείο. Ξέρω ότι ο τόπος μου χρειάζεται νέους ανθρώπους. Από μικρός έτρεχα με τον πατέρα μου και τον βοηθούσα όπου μπορούσα και σκέφτηκα, αφού το συζήτησα και μαζί του, πως ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβω».

Ο Χρήστος φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τα βασικά προβλήματα και όλα όσα πρέπει να δρομολογηθούν στη Σταμνά: «Η τιμή του νερού είναι υψηλή. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες και να μπούμε σε μια πιο διεξοδική συζήτηση με τον νέο δήμαρχο Μεσολογγίου σχετικά με αυτό το θέμα», εξηγεί.

Ο Χρήστος Καπελλάρης που ξέρει πόσο σημαντικό είναι να γίνουν ενέργειες προς διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών, επισημαίνει την ανάγκη να καθαριστούν σωστά οι αγροτικοί δρόμοι:  «Οι περισσότεροι είναι γεμάτοι λακκούβες, σε πολλούς έχει χρόνια να περάσει μηχάνημα καθαρισμού», αναφέρει, ενώ δεν παραβλέπει και τις καθημερινές ανάγκες όπως ο σωστός φωτισμός και καθαρισμός της Σταμνάς.

Πέραν όμως αυτών, ξέρει πως η δύναμη του χωριού είναι αλλού. Είναι στην ίδια του τη φυσιογνωμία, στη θάλασσα και τις προοπτικές που ο τόπος έχει. Ο ίδιος μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει την εξής πρωτοβουλία: μαζί με κάποιους ακόμη νέους ηλικιακά κατοίκους καθαρίζουν την παραλία της Σταμνάς: «Το κάναμε μόνοι μας πρόπερσι και πέρυσι ο δήμος μας βοήθησε παραχωρώντας μας μηχάνημα για να γίνει πιο σωστός καθαρισμός. Αν υπάρξει το ενδιαφέρον από εμάς τους ίδιους, θα έρθει και η βοήθεια», λέει.

Απευθύνει μάλιστα κάλεσμα στη νεολαία, να ασχολείται περισσότερο με τα κοινά: «οι νέοι άνθρωποι μπορούν  και πρέπει να βγουν μπροστά. Εγώ το κάνω για τον τόπο μου, για να δω το όμορφο χωριό μου να αλλάζει προς το καλύτερο, να συνεχίσω την προσπάθεια του πατέρα μου. Μόνο για αυτό. Ποτέ άλλωστε δεν είχα το ψώνιο να με φωνάζουν ‘’πρόεδρο’’…»

Μαρίνα Ζαρκαβέλη – εφημερίδα “Γεγονός”

marina_z17@hotmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button