ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σταματούν τα σχολικά γεύματα – «Είναι ντροπή» λένε οι γονείς

Ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για τα σχολικά γεύματα – «Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση»

«Είναι ντροπή με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να σταματούν τα σχολικά γεύματα», δηλώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για τη διακοπή σχολικών γευμάτων.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν εξολοκλήρου την ευθύνη που δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων», προσθέτει.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Μόνο οργή και αγανάκτηση μας γεμίζει ως γονείς η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν εξολοκλήρου την ευθύνη που δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Όπου υπάρχουν οι ανάγκες των παιδιών μας το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί (σχολικά γεύματα, ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση, διορισμός εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής υγιεινής στους μαθητές, κ.α.).

Όπου πρέπει όμως να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης το Υπουργείο επιταχύνει και νομοθετεί ακόμα και με κλειστά σχολεία.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να συνεχιστεί και να διευρυνθεί χωρίς καμία ημέρα καθυστέρηση το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ένα πρόγραμμα που ακόμα και ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες αφού αφορά μόνο το 9% των σχολείων της χώρας και το 14% των μαθητών.

Πηγή: alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button