ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σταμάτησαν προσωρινά τα τεστ της Κινητής Ομάδας του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο

Πάνω από 700 τεστ έχουν γίνει στην περιοχή - όλα αρνητικά

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν ξεκινήσει τα τεστ σε κλειστές μονάδες και δομές ανά την Ελλάδα.

Στην περιοχή του Αγρινίου παρ’ όλα αυτά μετά από περίπου 700 τεστ των Κινητών Ομάδων δεν υπάρχει όμως μεταξύ αυτών κάποιο θετικό τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στασιμότητα και έχουν σταματήσει οι δράσεις λόγω ενός προβλήματος μεταξύ των εργαστηρίων της Πάτρας και του ΕΟΔΥ, που έχει να κάνει με τα αντιδραστήρια.

Στις δράσεις των Κινητών Ομάδων περιλαμβάνεται και “επίσκεψη” για τεστ στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά λόγω των αναστολών με το ζήτημα της Πάτρας το θέμα έχει πάει πίσω.

Μέχρι στιγμής οι Κινητές Μονάδες έχουν συλλέξει περισσότερα από 700 δείγματα, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί όπως προβλέπεται ο αρμόδιος του ΕΟΔΥ, για κάποιο θετικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, «μέσα σε 50 ημέρες οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει 2.449 αποστολές λαμβάνοντας 41.785 δείγματα. Συνεχίζουμε εντατικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τον επιστημονικό σχεδιασμό & με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της υγείας όλων μας».

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Αγρινίου και τα τεστ κορωνοϊού, το νοσοκομείο τρέχει δικό του πρόγραμμα με τα τεστ αντισωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για αγορά αντιδραστηρίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία με τα τεστ κορωνοϊού σε ένα πιθανό “δεύτερο κύμα” to φθινόπωρο.

2 Σχόλια

  1. Το ότι είμαστε επιτυχόντες στον εοδυ σε πε διοικητικό και εδώ και δύο μήνες δε μας καλεί κανείς για δουλειά, θα απασχολήσει κανένα; Όταν αύριο θα υπάρχουν κρούσματα απο ξένους, ποιον περιμένετε να τα δει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button