Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σφαγεία Αστακού: Ο ρόλος του προβιολογικού και βιολογικού καθαρισμού

Ο τέως δήμαρχος Αστακού κ. Στάικος, προέβη σε μια σειρά από διευκρινίσεις, σχετικά με την αποπεράτωση του έργου των σφαγείων στον Αστακό.

Πρόκειται για ένα εργο, που ολοκληρώθηκε επί θητείας του και εξηγεί τους λόγους που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Η απάντηση του τέως Δημάρχου, αφορά σε ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress :

“Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω, ότι έγιναν σκοπίμως από εσάς. Είναι αλήθεια ότι:

Πρόκειται για ένα έργο αξίας 2.800.000 €, τελειωμένο με το κλειδί στο χέρι, που έγινε η επίσημη παραλαβή του έργου το πρώτο εξάμηνο του 2011 από δημοτική αρχή του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά.

Μόνο που το έργο αυτό ξεκίνησε εξ ολοκλήρου στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού, όπου αφού ΠΡΩΤΑ αναθέσαμε τις προβλεπόμενες από τον νόμο μελέτες, δημοπρατήσαμε το έργο με διεθνή διαγωνισμό, υπογράψαμε την σύμβαση με τον μειοδότη, ξεκίνησε η κατασκευή του και ολοκληρώθηκε εξ ολοκλήρου στην θητεία μου και παραλάβαμε και τα κλειδιά των σφαγείων, τα οποία παραδώσαμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή του κυρίου Σαμαρά.

Όμως είναι αλήθεια πως δεν προλάβαμε, να κατασκευάσουμε τον προ-βιολογικό των σφαγείων (αφού όλοι ξέρουμε τι παίχτηκε το 2010), ο σκοπός του οποίου είναι να διασπά τα βιολογικά υλικά (και κυρίως το αίμα, αφού αυτή την δυνατότητα, δεν την έχει ο βιολογικός της πόλης) και στην συνέχεια, γιατί έτσι όπως θα βγαίνουν από τον προ-βιολογικό των σφαγείων, δεν μπορούν να συνδεθούν με τον αγωγό, ο οποίος θα καταλήγει στην θάλασσα, αλλά θα πρέπει να γίνει ακολούθως η τελική τους επεξεργασία από τον βιολογικό της πόλης, για να καταλήξουν στην θάλασσα με τον υποθαλάσσιο αγωγό επεξεργασμένα σε ποσοστό καθαρότητας πάνω από 95%.!!!!

Επομένως για να λειτουργήσουν τα σφαγεία, εκτός από τον προ-βιολογικό τους, απαιτείται να λειτουργήσει πρώτα ο βιολογικός της πόλης.!!!!

Προς αποκατάσταση την ακριβούς αλήθειας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button