ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σταγόνα νερό σε οικισμό και κτηνοτροφικές μονάδες στο Ελαιόφυτο (φωτο)

Αιτία, οι παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με την ΔΕΥΑ Αγρινίου

Αντιμέτωποι με ένα χρόνιο πρόβλημα έρχονται τους καλοκαιρινούς μήνες κάτοικοι του οικισμού Άγιος Γεώργιος Ελαιοφύτου, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης του δήμου Αγρινίου.

Πέντε οικογένειες καθώς και οι στάνες που νόμιμα υδροδοτούνται, εδώ και χρόνια, υπό τις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες, δεν βλέπουν σταγόνα νερού. To πρόβλημα είναι εντονότερο , όπως είναι φυσικό, το καλοκαίρι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς όπως τονίζουν υπάρχει εγκατεστημένος στην περιοχή ένας προωθητικός μηχανισμός νερού ώστε να αυξηθεί η πίεση. Σύμφωνα με όσα τόνισαν ο εν λόγω μηχανισμός δεν έχει λειτουργήσει ποτέ εδώ και πέντε χρόνια καθώς δεν έχει ρεύμα.

Παράλληλα, αναφέρουν πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί σχετικά γρήγορα με την τοποθέτηση δύο κολόνων ενώ επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες με τις πιθανότητες για εκδήλωση πυρκαγιάς να είναι αυξημένες.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με την ΔΕΥΑ Αγρινίου για το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Ελαιοφύτου.

Το πρόβλημα της περιοχής είναι γνωστό και πολλές φορές οι αρμόδιοι έχουν επισκεφθεί το χώρο ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίστηκε από την ΔΕΥΑΑ και σχετίζεται για άλλη μια φορά με παράνομες συνδέσεις στον αγωγό ύδρευσης.

Οι συνδέσεις αυτές έγιναν από αγνώστους για ανάγκες άρδευσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκαλώντας έτσι το πρόβλημα λειψυδρίας.

Σε ότι αφορά την Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, σοβαρά ζητήματα έχουν αναδειχθεί και παλαιότερα που αφορούν στην εγκατάσταση ενός αρδευτικού δικτύου, ώστε οι ανάγκες ύδρευσης των χωραφιών να μην καλύπτονται από τις… βρύσες των σπιτιών.

Για τον οικισμό που δεν έχει νερό, ο προωθητικός μηχανισμός θα βοηθήσει άλλωστε, όταν υπάρχει στη δεξαμενή νερό.

Οπότε αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι να κοπούν οι παράνομες συνδέσεις, από την ΔΕΥΑ Αγρινίου και να επιβληθούν πρόστιμα στους παρανομούντες.

Όσον αφορά στην υδροδότηση των κατοικιών που δεν βλέπουν σταγόνα νερού το καλοκαίρι, η ΔΕΥΑ έρευνα τρόπους ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση τους μήνες που παρατηρείται η λειψυδρία.

Χρήστος Θεοδωρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button