sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σταδιακά από αύριο Δευτέρα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις πεζοδρομήσεις στο Αγρίνιο

Αρκετοί που βρέθηκαν από το πρωί στο κέντρο δεν παρατήρησαν κάτι διαφορετικό στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σταδιακά από αύριο, Δευτέρα, θα μπουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα ξεκινήσουν οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αγρινίου.

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου ανέφερε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου. Παρ΄ όλα αυτά τεχνικοί του δήμου έχουν προχωρήσει στην κάλυψη πινακίδων ώστε να χρησιμοποιηθούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι πεζοδρομήσεις αφορούν:

Α. πλήρη πεζοδρόμηση των οδών που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία:

πεζοδρόμηση οδού Αναστασιάδη από τη διασταύρωση με την οδό Βότση και πεζοδρόμηση της οδού Μπαϊμπά από την κεντρική πλατεία μέχρι τη συμβολή με την οδό Κύπρου.

πεζοδρόμηση της οδού Ι. Σταϊκου από τη διασταύρωση με την οδό Γρίβα μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και πεζοδρόμηση της οδού Σαλάκου από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Καζαντζή. Διευκρινίζεται ότι, η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου θα επιτρέπεται και στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι.Σταϊκου ο πεζόδρομος θα διακόπτεται.

πεζοδρόμηση της οδού Π. Σούλου στο τμήμα της από κεντρική πλατεία έως τη συμβολή με την οδό Αφων Παναγοπούλου.

Β. επέκταση πεζοδρόμησης της οδού Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Σπ. Τσικνιά (πρώην Τσαλδάρη) έως οδό Δημοτσελίου. Διευκρινίζεται ότι, η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Αμαλίας Φλέμιγκ (δρόμος από πλατεία Ξηρομέρου προς οδό Λουριώτου) θα επιτρέπεται και στη διασταύρωση των οδών Παπαστράτου και Αμαλίας Φλέμιγκ ο πεζόδρομος θα διακόπτεται.

Γ. πεζοδρόμηση του άνω τμήματος της πλατείας 28ης Οκτωβρίου-(Καραπανέικα) (οδός που αρχίζει από την οδό Γοργοποτάμου κινείται περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην οδό Κακαβιά). Στον πεζόδρομο περιλαμβάνεται και τμήμα του οδού Γλέζου – Σάντα από την οδό Καψάλη έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Δ. Πεζοδρόμηση της οδού Βότση, από κτίριο του Δημαρχείου έως την οδό Αναστασιάδη.

Σε εφαρμογή των κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων,  που αφορούν στην πεζοδρόμηση  κεντρικών οδών του Αγρινίου και θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή 31 Μαΐου, απο τη δημοτική αρχή διευκρινίζεται ότι :

  1. Οι θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν ήδη εντός των πεζοδρομούμενων οδών είναι συνολικά 3 και συγκεκριμένα: 2 θέσεις επί της οδού Βότση και 1 θέση επί της οδού Ι.Σταϊκου. Οι θέσεις αυτές δεν καταργούνται και παραμένουν ως έχουν. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, η είσοδος οχημάτων ΑΜΕΑ στους πεζοδρόμους επιτρέπεται όλο το 24ωρο και σαφώς επιτρέπεται και η στάθμευση στις ειδικές θέσεις ΑΜΕΑ. Αυτό που ισχύει ήδη και δεν αλλάζει  είναι ότι,  στις θέσεις που προβλέπονται για φορτοεκφόρτωση, δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων αλλά επιτρέπεται μόνο η στάση για φορτοεκφόρτωση.
  2. Σχετικά με τη γραμμή της Αστικής Συγκοινωνίας η οποία διέρχεται από την οδό Αναστασιάδη και την οδό Μπαϊμπά, δεν υπάρχει καμία αλλαγή και η γραμμή εκτελείται κανονικά.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πεζοδρόμων του Δήμου Αγρινίου απαγορεύεται απολύτως η κίνηση και στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών τους πεζόδρομους και επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση :

  1. Η κυκλοφορία όλο το 24ωρο, των οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, οχημάτων του Δήμου, οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών, οχήματα ΕΛΑΣ, πυροσβεστικής κλπ καθώς και οχήματα για έκτακτες ανάγκες.
  2. Η κίνηση (όχι η στάθμευση) επιβατικών αυτοκίνητων μεταφοράς ανάπηρων που έχουν ειδική κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ και ανήμπορων υπερήλικων από και προς την μόνιμη κατοικία τους ή για ειδικούς ιατρικούς λόγους και εφόσον ο προορισμός βρίσκεται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών.
  3. Η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων, επιτρέπεται αυστηρά κατά τις ώρες από 7:00π.μ.- 9:30π.μ., για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών.
  4. Επιτρέπεται η κίνηση αυτοκίνητων ιδιωτικής χρήσεως από και προς ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων ιδιοκτησιών, που βρίσκονται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών και ανήκουν σε κάτοικους του πεζόδρομου. Για τους εν λόγω πολίτες χορηγείται ειδική άδεια περιορισμένης χρονικής ισχύος από τον Δήμο και αναφέρει το χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  5. Η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, τροφοδοσίας καύσιμων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων κατεδαφίσεων ή εκσκαφών, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια του Δήμου.

Η υπάρχουσα θέση στάθμευσης οχημάτων ΤΑΧΙ μεταφέρεται επί της οδού Αναστασιάδη στη συμβολή με την οδό Βότση.

Ένα Σχόλιο

  1. Σίγουρα όταν γίνεται κάτι καλό για την πόλη πρέπει να το επικροτούμε.Αλλά κοιτάζοντας και διαβάζοντας για τις οδούς που θα πεζοδρομηθούν λέω τα εξής. Κλείνοντας όλο το κέντρο χωρίς πρόσβαση γιατί γι αυτό πρόκειται, θα επιβαρυνθούν κάποιοι άλλοι δρόμοι πάρα πολύ. Θα πρέπει δηλ. να απορροφήσουν όλη την κίνηση του κέντρου. Τη πλατεία την ξεχνάμε με όχημα ,όπως και τους γύρω δρόμους Μπαιμπά ,Παπαστράτου κ.λπ. Όλο αυτό γίνεται για την αποσυμφόρηση του κέντρου ,με βάση τα λεγόμενα των υπευθύνων.Μέχρι εδώ καλά.
    Μήπως όμως αφού πεζοδρομηθούν όλοι αυτοί οι δρόμοι ,ξεφυτρώσουν μετά καρέκλες και τραπεζάκια από καφετέριες όπως γίνεται τώρα στην κεντρική πλατεία και στην Ηλία Ηλιού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ο κόσμος; Και φυσικά να εισπράττει ο Δήμος χρήματα για τους χώρους που καταλαμβάνουν.Μήπως δηλ. όλο αυτό γίνεται για άλλο σκοπό και όχι γι αυτόν που λένε για την αποσυμφόρηση του κέντρου; Να έλεγα ότι είμαστε καμιά τουριστική περιοχή και έχουμε κόσμο το καλοκαίρι να δουλέψουν τα μαγαζιά όπως κάνουν σε άλλες περιοχές το καταλαβαίνω .Αλλά εδώ; Θα ωφελήσει λένε οι αρμόδιοι την αγορά .Σε τι θα ωφελήσει.Όταν ο άλλος δεν θα μπορεί να μπει με το αυτοκίνητο στο κέντρο δεν θα έρθει καθόλου στο Αγρίνιο.Ούτε θα πάει να το αφήσει στο δημοτικό πάρκινγκ ούτε τίποτα.Δεν κατακρίνω αυτό που πάει να γίνει ,αλλά λέω μήπως τελικά αντί για καλό κάνει κακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button