ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στα «ροζ» το δημαρχείο Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (φωτο)

Με ροζ χρώματα φωταγωγήθηκε το δημαρχείο Ξηρομέρου και άλλα δημόσια κτίρια την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης θεραπείας για την καταπολέμηση της ασθένειας.


Έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι η σημασία του προληπτικού ελέγχου και του εντοπισμού του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια, οδηγεί στην έγκαιρη την πιο αποτελεσματική θεραπεία και στην ίαση.

Ο προληπτικός έλεγχος και ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν την ασπίδα των γυναικών απέναντι στην ασθένεια. Η πραγματοποίηση μαστογραφίας, θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς το «πρόβλημα» δεν είναι τόσο η ίδια η νόσος, όσο η άγνοια που καθιστά την αντιμετώπισή της δυσκολότερη.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ξηρομέρου:

«Η σημασία της πρόληψης και της προαγωγής υγείας γενικά και ειδικότερα στο γυναικείο πληθυσμό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο μας και εκφράζεται με στοχευόμενα βήματα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφίες με την κινητή μονάδα. Επιπλέον το προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε Εκπαιδευτική και ενημερωτική ημερίδα στον Αστακό για την αυτοεξέταση του μαστού και παράλληλα έγιναν δύο κλινικά ιατρεία μαστού στα Δημοτικά διαμερίσματα Αλυζίας και Μύτικα».

Eπιπλέον προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα να διενεργηθεί προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος από την κινητή μονάδα της ΕΑΕ.

Σήμερα, διανύοντας τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Ca του μαστού, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σημασία του προληπτικού ελέγχου σε όλες τις γυναίκες και να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τακτικής διενέργειάς του.

Η φωταγώγηση του Δημαρχείου καθώς και ο συμβολικός στολισμός του δέντρου της Ελπίδας χθες το βράδυ εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση υπενθυμίζοντας την σημασία του προληπτικού ελέγχου και στην διάχυση του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με βασικό άξονα την πρόληψη.

Ο Δήμος μας δίνοντας έμφαση στον τομέα της υγείας των δημοτών, έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στέκεται αρωγός στην ενίσχυση και την υιοθέτηση καλών πρακτικών και υγιών συμπεριφορών από όλους μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της τοπικής κοινότητας Αστακού, της Επιτροπής Ισότητας, του Συλλόγου Γυναικών Αστακού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΗΞ)και με την συμμετοχή πολλών γυναικών.

 

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button