Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στα μπλε κτίρια του Θέρμου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο Δήμος Θέρμου στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2020  θα φωταγωγήσει για τριήμερο, στο χρώμα του μπλε, τρία εμβληματικά σημεία του Δήμου, την Πλατεία Δημαρχείου, την Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Ρολόι της πόλης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία, ο Δήμος Θέρμου θα υλοποιήσει μόνο την φωταγώγηση των σημείων και δεν θα πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις αίματος  και  διανομή  ενημερωτικών έντυπων για το διαβήτη. Αναφέρει ακόμη σε ανακοίνωση του ο δήμος Θέρμου:


“Όμως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε υπόψιν , ότι :

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα σοβαρό μεταβολικό νόσημα.

Η εμφάνιση του συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τα επίπεδα γλυκόζης, παράγοντας ενέργεια με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αίμα.

Διαβήτης τυπου 1

Πάσχει το 10% των ανθρώπων που νοσούν, εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά η νεαρούς ενήλικες. Πρόκειται για αυτοάνοση πάθηση όπου το ίδιο το σώμα καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη προκαλώντας αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Διαβήτης τύπου 2

Πάσχει το 90% των ανθρώπων που νοσούν, εμφανίζεται κυριώς σε άτομα άνω των 40 ετών (ενδεχομένως όμως και σε νεότερους). Ο οργανισμός είτε παράγει ινσουλίνη που δεν λειτουργεί σωστά είτε δεν παράγει αρκετή με αποτέλεσμα η γλυκόζη να συσσωρεύεται στο αίμα.

Συμπτώματα της νόσου

Αδικαιολόγητη κόπωση

Πολυδιψία

Αυξημένη όρεξη

Απώλεια βάρους

Συχνοουρία

Χωρίς θεραπεία τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Ο Δήμος ευχαριστεί τις Κοινωνικές Δομές, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θέρμου και τον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Ας κάνουμε την πανδημία ευκαιρία ευαισθητοποίησης .

Φέτος το ΧΡΩΜΑ θα μας ταξιδεύει παντού. Φωτίζουμε το βράδυ της Παγκόσμιας ημέρας στο ΜΠΛΕ χρώμα του Διαβήτη”.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button