ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Στα «κάγκελα» ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για τους ακυρωμένους εμβολιασμούς

Τι ζητά από τον Βασίλη Κικίλια

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τους Υπουργό Υγείας  κ. Κικίλια, τον Γενικό Γραμματέα Π.Φ.Υ. κ. Θεμιστοκλέους και τον Γενικό  Γραμματέα  Δημόσιας  Υγείας κ. Πρεζεράκο οι Ιδιώτες Ιατροί του Αγρινίου για την ακύρωση των προγραμματισμένων εμβολιασμών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με την  6η  Υγειονομική Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Αγρινίου, είχε  προγραμματίσει τον εμβολιασμό ενός  πάρα πολύ μεγάλου ποσοστού των Ιδιωτών Ιατρών μελών του το τετραήμερο Τετάρτη  13-01-2021 έως Σάββατο 16-01-2021 στο εμβολιαστικό κέντρο του  Νοσοκομείου Αγρινίου».

Συνεχίζοντας τονίζεται:

«Δυστυχώς όμως στην προσπάθειά σας να βρείτε τρόπο να εμβολιασθούν οι Ιδιώτες Ιατροί, τους  οποίους  μάλλον  θεωρείτε  περιττούς,  τούς  βάλατε όλους να δηλώσουν  και να κλείσουν ραντεβού στην κοινή  πλατφόρμα του γενικού πληθυσμού.

Έτσι  πετύχατε να ακυρώσετε  τους  προγραμματισμένους  εμβολιασμούς  του Συλλόγου  μας  και να διχάσετε τον  Ιατρικό κόσμο. Αφετέρου δημιουργήσατε  αναστάτωση σε όλους τους Ιδιώτες  Ιατρούς  σε  όλη την Ελλάδα,  αφού η συντριπτική  πλειοψηφία  δεν μπορεί  να βρει  άμεσα κενή ημερομηνία. Τα ραντεβού  πάνε για τον Μάρτιο.

Έμπρακτα αποδεικνύεται ότι στο μυαλό των εισηγητών σας δεν υπήρξε ποτέ ο Ιδιώτης  Ιατρός.

Κύριοι, όλοι  οι  Ιατροί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ  για να λειτουργεί  σωστά το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ.

Περιττό  να αναφέρουμε για τους  εργαζόμενους  στις  Ιδιωτικές  Κλινικές που  δεν είναι εμβολιαστικά Κέντρα τους  οποίους βάλατε  στην ίδια πλατφόρμα με  τους  Ιδιώτες  και  γενικό πληθυσμό.

Τώρα αν  δεν ενεργήσετε  άμεσα σε λίγο  θα είναι πολύ αργά».

Παράλληλα εκφράζεται σειρά αιτημάτων με βάση τα όσα αναφέρονται σε έγγραφο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

1) Ζητείται η άμεση αποστολή ραντεβού απο την ΗΔΙΚΑ  σε κάθε γιατρό που έχει δηλώσει και του οποίου το ΑΜΚΑ βρίσκεται στην διάθεση των υπηρεσιών σας απο 28 Δεκεμβρίου 2020,ώστε να αποκατασταθεί η ορθή πράξη των πραγμάτων.

2) Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία μετά από τις συνεννοήσεις  των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, που ανεστάλησαν να ενεργοποιηθούν άμεσα και να δοθεί η δυνατότητα και σε Ιδιωτικά εμβολιαστικά Κέντρα να επεκτείνουν τους καταλόγους τους.

3) Επίσης ζητείται η άμεση δυνατότητα στους θεράποντες Ιατρούς να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των ασθενών τους, καθώς είναι παράδοξο να παραπέμπουν οι Ιατροί τους ασθενείς τους, στα ΚΕΠ και στα Φαρμακεία   που αυτο  συνιστά ταλαιπωρία των ασθενών.

Σημειώνεται ότι για τα όσα ανωτέρω αναφέρονται ο Ιατρικός Σύλλογος είχε κοινοποιήσει την ακόλουθη επιστολή στα μέλη του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button