Αυτοδιοίκηση

Στα χέρια του δήμου Ναυπακτίας και πάλι οι νεροτσουλήθρες

nerotsoulithres-nafpaktos

-Πρωτόδικη δικαίωση που ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του χώρου
Στα χέρια του δήμου Ναυπακτίας περνά και πάλι ο χώρος που βρίσκονται οι νεροτσουλήθρες, στην παραλία της Βαριάς. Η πρωτόδικη απόφαση τον δικαιώνει, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αξιοποίησή του, μόνο που το πώς ακόμα παραμένει άγνωστο. Η προσφυγή σε δεύτερο βαθμό του ηττημένου της υπόθεσης, θα παίξει το δικό της ρόλο, όπως τη σημασία της έχει και η πορεία που θα κληθεί να ακολουθήσει ο δήμος.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», ο δήμος κέρδισε τη δίκη κατά του επιχειρηματία που εκμεταλλευόταν τις νεροτσουλήθρες, αφού με την έκδοση της 18/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου απορρίφθηκαν τα ένδικα μέσα του τελευταίου, κατά του δήμου, αλλά και κατά της απόφασης με την οποία είχε αποβληθεί ο ίδιος από το χώρο. Την είδηση μας επιβεβαίωσε η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, Βιβιάνα Ρήγα, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση.
Εδώ, βέβαια, και για την ιστορία, αξίζει να θυμίσουμε πως με την 267/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αποφασιστεί η άσκηση ενδίκων μέσων για την αποβολή του μισθωτή που νοίκιαζε τον χώρο από τον 2002, έχοντάς τον διαμορφώσει σε Πάρκο Αναψυχής με πισίνες, νεροτσουλήθρες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α. Μετά την 7/2015 Διαταγή Απόδοσης Μισθίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, ο δήμος προέβη στην αποβολή του μισθωτή-επιχειρηματία, ο οποίος είχε ήδη από 3ετίας (από το 2012) εγκαταλείψει το χώρο. Συνέπεια αυτού, βέβαια, ήταν η μετατροπή του σε εστία μόλυνσης, κατάσταση που είχε άλλωστε αναδειχθεί με σειρά δημοσιευμάτων στο τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Προς αλλαγή αυτού του σκηνικού, ο δήμος μπήκε στο χώρο αίροντας την επικινδυνότητα, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και στο κομμάτι της υγιεινής.
Στο ερώτημα «τι προβλέπεται να γίνει από εδώ και στο εξής» πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν πως ο δήμος κρατά επιφυλακτική στάση για να προβεί άμεσα στην επαναδημοπράτηση του χώρου, καθώς η προσφυγή σε δεύτερο βαθμό του μισθωτή, στην περίπτωση που τον δικαιώσει (έστω κι αν βάσει των δεδομένων θεωρείται σχεδόν αδύνατο υποστηρίζουν στο δήμο) τότε θα περιπλέξει εκ νέου την κατάσταση. Αυτό που μπορεί να κάνει ο δήμος είναι να ερευνήσει τη διαθεσιμότητα προγράμματος που να χρηματοδοτεί την ανάπλαση τέτοιων χώρων, και να προσπαθήσει την ένταξή του, χωρίς βέβαια νεροτσουλήθρες, και με τις όποιες υποδομές να κινούνται στο γράμμα του νόμου.
Η πρόσφατη εξέλιξη δεν έχει φέρει μαζί της κάτι περισσότερο, για την ώρα, όμως στο δήμο δηλώνουν ικανοποιημένοι για την έκβαση, αφού το αποτέλεσμα δεν προσθέτει το παραμικρό βάρος στις πλάτες του.

Εφ.ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button