ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στα χέρια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας περνάει η μεγάλη έκταση στην θέση Ποταμάκι μεταξύ Παλαίρου-Πογωνιάς

Πρόκειται για έκταση 920 στρεμμάτων 

Ιδιοκτησία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελεί πλέον έκταση 920 στρεμμάτων στην θέση «Ποταμάκι» της Δ.Ε. Παλαίρου.

Αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής καθορισμού αιγιαλού και παραλίας της Κτηματικής Υπηρεσία, με την οποία δικαιώνεται πανηγυρικά ο Δήμος μας στου οποίου την κατοχή περνάει μία έκταση τεράστιας  αξίας της οποίας η αξιοποίηση θα δώσει ένα τεράστιο βήμα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή!


Η έκταση αυτή είχε χαρακτηριστεί το 2010 ως Παλαιός Αιγιαλός με αποτέλεσμα να περάσει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται μεταξύ Παλαίρου – Πογωνιάς με ιδιαίτερη οικονομική – αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική αξία.

Υπογραμμίζει η σχετική ενημέρωση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας:

«Με συντονισμένες ενέργειες από κοινού με την ξενοδοχειακή επιχείρηση «PALAIROS BEACH RESORT» η οποία μας διέθεσε δωρεάν υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό (μηχανικούς, νομικούς, γεωλόγους), καταφέραμε να συντάξουμε ολοκληρωμένο φάκελο ο οποίος και έγινε αποδεκτός από την αρμόδια επιτροπή.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε και Δημόσια τους υπευθύνους του “PALAIROS BEACH RESORT” για την πολύτιμη βοήθειά τους. Δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούν και συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στόχος μας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα  να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του συνόλου της έκτασης με βάση το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο οποίο είχε καταφέρει να ενταχθεί ο Δήμος μας από το 2021. Το καλοκαίρι του 2023 ξεκινά το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά το 2025 (ΦΕΚ).

Τα Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν ένα εργαλείο ανάπτυξης, τα οποία ορίζουν τον καθορισμό των χρήσεων γης, επέκταση τροποποίηση σχεδίου πόλεων κάτι το οποίο θα αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης για τον δήμο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια».

potamaki (1)

potamaki (3)

potamaki (4)

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button