Γεγονότα

Στα αζήτητα οι άνεργοι στη Δυτική Ελλάδα

epi-tourismosΔυτική Ελλάδα: Ξέχασαν… Αχαϊα – Ηλεία – Αιτωλοακαρνανία. Μόνο 200 στο πρόγραμμα απασχόλησης από τις 10.000 στον τουρισμό . Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι άνεργοι της περιοχής

Η παρουσίαση του πολυδιαφημιζόμενου προγράμματος για 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό έγινε από τον υπουργό Εργασίας, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Για άλλη μια φορά, όμως, «ξέχασαν» την Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, μόνο 200 θέσεις αναλογούν στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαϊα – Ηλεία – Αιτωλοακαρνανία.
Τι κι αν οι τρεις νομοί έχουν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως το δάσος της Στροφυλιάς, η Αρχαία Ολυμπία, το Κάστρο της Κυλλήνης, αλλά και πόλεις όπως η Πάτρα -που ευελπιστεί μάλιστα να προσελκύσει μεγάλο μέρος του θρησκευτικού τουρισμού λόγω του Αγίου Ανδρέα- και το Μεσολόγγι, με την μεγάλη ιστορία του, η κεντρική εξουσία απέκλεισε ουσιαστικά την περιοχή από την τουριστική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα,  για την Δυτική Ελλάδα προβλέπονται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα 40 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, 160 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του προγράμματος για την Περιφέρεια θα ανέλθει περίπου στις 780.000 ευρώ.
Συνολικά από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 10.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων, 2.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ 8.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button