Spagghetoni με μανιτάρια, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι τρούφας και παρμεζάνα
500γρ spagghetoni
5 κρόκοι
6-7 μανιτάρια portobelo
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια (η και περισσότερο μπορείτε να δοκιμάσετε)
2-3 κ.γ. λάδι τρούφας
150γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο (bbq συστήνεται)
Αλάτι , πιπέρι , εστραγκόν
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά για 5λ περίπου , όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλάτι και αποσσύρουμε απο τη φωτιά . Τότε προσθέτουμε το εστραγκόν , την κρέμα μπαλσάμικο και λίγο βούτυρο . Έχουμε ήδη ξεκινήσει και τα σπαγγέτι να βράζουν . Σε μεταλικό μπώλ χτυπάμε τους κρόκους με την παρμεζάνα να γίνουν ένα παχύρευστο μίγμα . Όταν τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα παίρνουμε απο το νερό τους και προσθέτουμε σταδιακά 2 περίπου κουτάλες χτυπώντας με σύρμα να μην μαγειρευτεί το αυγό . Θα γίνει μιά πιο αραιή σάλτσα πλέον . Ενσωματώνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια , προσθέτουμε το αυγό τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το λάδι τρούφας . Ένα τελευταίο ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι για σερβιρισμα .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Σημείωση : η συνταγή για τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχει αναφερθεί σε δυο προηγούμενα πιάτα , στο burger και στο steak sandwich .
του Νίκου Καζαντζή