Lifestyle & People

Spagghetoni με μανιτάρια, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι τρούφας και παρμεζάνα

spagetoniΥλικά για 4 άτομα

500γρ spagghetoni

5 κρόκοι

6-7 μανιτάρια portobelo

2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο

5-6 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια (η και περισσότερο μπορείτε να δοκιμάσετε)

2-3  κ.γ. λάδι τρούφας

150γρ παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο (bbq συστήνεται)

Αλάτι , πιπέρι , εστραγκόν

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συχνά για 5λ περίπου , όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλάτι και αποσσύρουμε απο τη φωτιά . Τότε προσθέτουμε το εστραγκόν , την κρέμα μπαλσάμικο και λίγο βούτυρο . Έχουμε ήδη ξεκινήσει και τα σπαγγέτι να βράζουν . Σε μεταλικό μπώλ χτυπάμε τους κρόκους με την παρμεζάνα να γίνουν ένα παχύρευστο μίγμα . Όταν τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα παίρνουμε απο το νερό τους και προσθέτουμε σταδιακά 2 περίπου κουτάλες χτυπώντας με σύρμα να μην μαγειρευτεί το αυγό . Θα γίνει μιά πιο αραιή σάλτσα πλέον . Ενσωματώνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια , προσθέτουμε το αυγό τα καραμελωμένα κρεμμύδια  και το λάδι τρούφας . Ένα τελευταίο ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι για σερβιρισμα .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Σημείωση : η συνταγή για τα καραμελωμένα κρεμμύδια έχει αναφερθεί σε δυο προηγούμενα πιάτα , στο burger και στο steak sandwich .

του Νίκου Καζαντζή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button