ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Σπ. Μολώνης: «Φτωχότερος ο δήμος μας!»

Γράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου, Σπυρίδων Μολώνης

«Ο δήμος Αγρινίου γίνεται φτωχότερος, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής» σημειώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου, Σπυρίδων Μολώνης.

Γράφει συγκεκριμένα:


«Ο δήμος Αγρινίου όπως και άλλοι 234 δήμοι αντικρίζουν ελλειπή χρηματοδότηση που εκταμίευσε το υπουργείο λόγω του covid-19.

Ειδικότερα ο δήμος Αγρινίου λαμβάνει ποσό μειωμένο κατά 26,52% ( δηλαδή 667.880,55 € ).Με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών σε όλους του τους τομείς.

Εκτός ότι οι δήμοι υποχρηματοδοτούνται από το 2010 ,όπου λαμβάνουν το 62% των χρημάτων που έπαιρναν ως το 2009 και αυτών που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010 ( Καλλικράτης).

Η δύσκολη θέση όπου βρίσκονται οι δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων 10 ετών αλλά και της πανδημίας δεν μας αφήνει το περιθώριο για λάθη, δεν πρέπει να χάνονται χρήματα.

Η κατανομή έγινε χωρίς κριτήρια ισότητας, αυτή η επιλεκτική κατανομή δε θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανέναν δήμο. Η κατανομή θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για τη διανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

ΑΦΩΝΙΑ στο Δήμο Αγρινίου για το θέμα αυτό

Φαίνεται ότι η κομματική ταυτότητα του Δημάρχου τον εμποδίζει να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και δικαιούται.

Ετσι όμως ο δήμος Αγρινίου γίνεται φτωχότερος, με αποκλειστική ευθύνη της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής,σε βάρος των πολιτών του Δήμου Αγρινίου και τούτο συνιστά επίσης την άνιση μεταχείριση τους σε σχέση με τους πολίτες άλλων Δήμων που αντιμετωπίστηκαν προνομιακά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου»

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Από την μία με ψευτο απογραφές πού παρουσιάζουν τής πόλεις καί ειδικότερα το Αγρίνιο με λιγότερους κατοίκους κατά 35-40% από την άλλη κατακρατούν με τό έτσι θέλουν το 26,52% με άλλα λόγια δίνουν καί λιγότερα και κλέβουν περισσότερα γιατί έχουν ανάγκες μεγάλες τά κόμματα καί οι τρόφιμοι τούς. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο απλά το κρατούν μυστικό, έτσι έκαναν και στην νέα Υόρκη 35 χρόνια πίσω το κράτος την έβγαλε 8,5 εκατομμύρια αλλά εκεί υπήρχε δήμαρχος έκανε άλλη λεπτομερή απογραφή με δημοτικούς υπαλλήλους και έβγαλαν τον πληθυσμό 10,5 εκατομμύρια με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να ξεφτιλίζει τον πρόεδρο και να απαιτεί τα υπόλοιπα. Εδώ θα τολμούσε ο δήμαρχος να μην είναι υποπόδιο του Κούλη, που περιμένει μπας Καί τον προτιμούν για βουλευτή. Βέβαια υπάρχουν και οι βουλευτές του νομού χέστε μέσα είναι όλοι για τον κλίβανο. Αν οι κυβερνήσεις δεν είναι καλές δεν πληρώνεται φόρους
    Γιατί εκεί γίνεται μεγαλύτερο κλέψιμο αλλά οι φόροι πάνε στα αφεντικά τον πολιτικάντηδων τη νέα τάξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button