Σπ. Λιβανός στο «6ο Delphi Forum Washington DC»: «Χωρίς συνεργασία Ευρώπη-ΗΠΑ, ο δρόμος θα είναι δύσβατος»

«Χωρίς συνεργασία ανάμεσα στους δυο παραδοσιακούς συμμάχους, Ευρώπη και ΗΠΑ, ο δρόμος θα είναι δύσβατος και απρόβλεπτος», ανέφερε ο Σπήλιος Λιβανός στο «6ο Delphi Forum Washington DC».
Το 6ο συνέδριο Delphi Forum Washington DC έλαβε χώρα στο Willard InterContinental Washington D.C. Hotel και σε άλλους χώρους στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 & 11 Φεβρουαρίου 2025.
Με στόχο να προσφέρει μια πλατφόρμα αποτελεσματικής επικοινωνίας και να διερευνήσει τη μακροπρόθεσμη σημασία της δημιουργίας μιας ασφαλούς και ευημερούσας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, το 6ο ετήσιο συνέδριο διοργανώθηκε από το Δελφικό Οικονομικό Φόρουμ, την εφημερίδα Kathimerini English Edition και το Hellenic American Leadership Council.
«Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης θα αποβεί καταστροφικός και για τις δυο οικονομίες και κυρίως για τους λαούς μας», σημείωσε ο κ. Λιβανός
Η ανάρτηση του κ. Λιβανού:
«Στο Washington Delphi Economic Forum, σε fire chat με τον Tom Ellis, αρχισυντάκτη της αγγλόφωνης Καθημερινής, αναφέρθηκα και στον στρατηγικό ρόλο της #Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη, τη μετάβαση προς ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Helleniq Energy στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας και ενεργειακός κόμβος ασφάλειας για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της θέση, αλλά και τις ισχυρές σχέσεις της με το Ισραήλ, τον αραβικό κόσμο, τα Βαλκάνια και τις χώρες της Β. Αφρικής.
Τα δύο μεγάλα LNG terminals, σε Ρεβυθούσα και Αλεξανδρούπολη, ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μειώνοντας την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.
Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, με τις εισαγωγές αμερικανικού LNG να έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η HELLENiQ ENERGY επενδύει δυναμικά στις #Ανανεώσιμες_Πηγές_Ενέργειας, έχοντας ήδη 0,5 GW εγκατεστημένης ισχύος και στόχο τα 2 GW έως το 2030, συνεχίζοντας να ηγείται στην περιοχή μας στην ανάπτυξη και εμπορία ενεργειακών προϊόντων, επενδύοντας σε ασφάλεια και καινοτομία.
Η Ελλάδα έχει καταφέρει να μετατρέψει την ενέργεια σε πυλώνα ανάπτυξης και να πρωταγωνιστήσει στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής. Συνεχίζουμε να καινοτομούμε, να συνεργαζόμαστε και να διαμορφώνουμε το μέλλον της ενέργειας».