ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Σπ. Λιβανός: Εγκρίθηκε η τηλεκατάρτιση για τους Νέους Αγρότες- Στόχος η ομαλή συνέχιση του προγράμματος

Εγκρίθηκε, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) η 8η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή συνέχισή του.

Ένα δίκαιο αίτημα των Νέων Αγροτών γίνεται πράξη με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην ΕΕ.

Ειδικότερα με την εν λόγω τροποποίηση και ειδικά για τους Νέους Αγρότες εγκρίθηκε:

· η δυνατότητα τηλε-κατάρτισης των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.

· η βελτίωση των όρων επίτευξης των στόχων των επιχειρηματικών σχεδίων των Νέων Γεωργών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή τους και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, προσαρμόζουν την εφαρμογή των προγραμμάτων στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία ώστε οι Νέοι Αγρότες μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του προγράμματος. «Με τις αποφάσεις μας διασφαλίζουμε τις συνθήκες για την πλήρη εφαρμογή του Μέτρου, αφού στόχος μας είναι η ενίσχυση των κινήτρων για την είσοδο νέων στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Λιβανός επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη του νέου Μέτρου έχει προϋπολογισμό έως 400 εκατ. ευρώ ενώ οι ωφελούμενοι Νέοι Αγρότες θα λαμβάνουν έως 40.000 ευρώ έκαστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button