Γεγονότα

Σπ. Αδάμης: Θα λύσουμε το πρόβλημα στην Παντάνασσα-θέλουμε τη συνεργασία των κατοίκων

plimmires-pantanassa (11)

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε το πρόβλημα με το “πνιγμένο” οικισμό στην Παντάνασσα  να επιλυθεί , δηλώνει σήμερα στο agriniopress.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπύρος Αδάμης.

“Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πάει πολλά χρόνια πίσω και σε ότι έχει να κάνει με τη δημοτική αρχή, το γνωρίσαμε μόλις πριν από λίγες μέρες”, λέει συγκεκριμένα ο κ. Αδάμης , τονίζοντας πως δημιουργήθηκε εξαιτίας της καταστροφής ενός τσιμεντένιου αύλακα που υπήρχε και που λειτουργούσε και ως αποστραγγιστικός και που απομάκρυνε τα νερά ξεκινώντας από ένα σημείο ψηλότερα με το τοπωνύμιο “Μυρτούλα”.

Όμως , εξαιτίας της δημιουργίας ενός νέου αρδευτικού, ο αύλακας καταστράφηκε μαζί με το δίκτυο που υπήρχε με αποτέλεσμα όλα τα νερά πλέον να μην έχουν έξοδο διαφυγής και να πλημμυρίζουν μια έκταση 200-300 στρεμμάτων τόσο στην Παντάνασσα, όσο και στην περιοχή της Δογρής.

Ο κ. Αδάμης κάνει λόγο μάλιστα για “εγκληματική συμπεριφορά”  μερίδας κατοίκων της περιοχής που έσπασαν τον αύλακα και τον μπάζωσαν για να “περνούν τα τρακτέρ”  , με βάση τις διαπιστώσεις που έχει κάνει ο ίδιος, κατά την επίσκεψη του και πως το έκαναν χωρίς να αναλογιστούν το σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργούνταν στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε… λιμνοθάλασσα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
“Εμείς θέλουμε το πρόβλημα να το λύσουμε με μια τεχνική παρέμβαση και με ίδια έξοδα του Δήμου. Όμως για να γίνει το έργο, θα πρέπει να επέμβουμε μέσα σε ιδιοκτησίες, όπου πριν διέρχονταν ο αύλακας πριν μπαζωθεί και σε αυτό θέλουμε την συνεργασία των κατοίκων”, καταλήγει ο κ. Αδάμης.

Επισημαίνει τέλος πως με τη συνέχιση του προβλήματος , εκτός των άλλων, μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των κατοίκων, εξαιτίας των λιμναζόντων υδάτων κλπ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close