ΑθλητισμόςΡοή Ειδήσεων

Σούπερ Λίγκα- Γραμμή οφσάιντ: Δεν έχει γίνει παραγγελία του προϊόντος για τη νέα σεζόν

Η γραμμή του οφσάιντ ενσωματώθηκε στα playoffs, αποσαφήνισε δύσκολες φάσεις, όμως ακόμα παραμένει νεφελώδες το τοπίο αναφορικά με την επόμενη σεζόν.

Από την πρώτη στιγμή που το VAR μπήκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνέβαλε στο να περιοριστούν αρκετά τα λάθη των διαιτητών, έστω και αν ακούστηκαν πολλές διαμαρτυρίες, υπήρξαν φωνές απ’ όλες τις ομάδες για το γεγονός πως η συμφωνία για την αγορά του προϊόντος δεν περιείχε τη γραμμή του οφσάιντ.

Έστω και καθυστερημένα, στη διαδικασία των playoffs, ενσωματώθηκε και η γραμμή, αποσαφηνίζοντας αρκετές δύσκολες και οριακές φάσεις, οι οποίες σήκωσαν πολλή σκόνη την φετινή αγωνιστική περίοδο. Άπαντες γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη σε όλα τα παιχνίδια, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα λάθη και να μην αδικείται καμία ομάδα.

Το οφσάιντ άλλωστε δεν περιέχει κρίση του διαιτητή όπως μια περίπτωση πέναλτι. Είτε είναι ένας παίκτης εκτεθειμένος είτε όχι, δεν ισχύει το “ολίγον έγκυος”. Εν ολίγοις, η παρουσία της γραμμής θεωρείται επιβεβλημένη στο -έτσι και αλλιώς- τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου οι φωνές κάθε εβδομάδα είναι πολλές και η πίεση προς τους διαιτητές τεράστια.

Πάμε όμως και στην είδηση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το τοπίο για τη γραμμή του οφσάιντ τη νέα σεζόν είναι νεφελώδες. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς την εταιρεία που τρέχει το VAR στην Ελλάδα για το κονδύλι που θα χρειαστεί για να γίνει η παραγγελία ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος.

Η Ομοσπονδία είχε κάνει εισήγηση από τον Ιανουάριο (29/1) στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με το οποίο έχει συνάψει την σύμβαση η εταιρεία Medialuso-Indigital, για τα χρήματα που θα χρειαστούν για να αγοραστεί το 3D προϊόν της γραμμής του οφσάιντ, αλλά ακόμα δεν εχει πάρει απάντηση και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν έχει ενημέρωση για το ποιος θα πληρώσει.

Για τα φετινά playoffs, όπου μπήκε η γραμμή, το κόστος ανέλαβε η ΕΠΟ (950 ευρώ το παιχνίδι) και η παραγγελία έγινε μόνο για τα παιχνίδια ως το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο παραμένει άγνωστο το ποιος θα πληρώσει και το να βάλουν το χέρι στην τσέπη η Ομοσπονδία και οι ομάδες, θα πρέπει να θεωρείται δύσκολο και σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις.

Για να καταλάβει ο κόσμος το τι ισχύει, υπάρχει ένα μνημόνιο μεταξύ της ΕΠΟ (είναι ο φορέας λειτουργίας του VAR), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (αποτελεί την αναθέτουσα αρχή) και του Υφυπουργείου Αθλητισμού (αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή). Ως τώρα, κανείς δεν έχει ενημερωθεί για τα χρήματα που θα πρέπει να εκταμιευτούν και ο χρόνος πιέζει.

Ο Αύγουστος δεν είναι καθόλου εύκολος μήνας για να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα. Ποιος θα δώσει τα χρήματα για τη γραμμή του οφσάιντ; Πότε θα ενημερωθεί η εταιρεία για να κινήσει τις διαδικασίες; Είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και μάλιστα άμεσα…

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button