Lifestyle & People

Σούπα με μανιτάρια, ραβιόλια και σπανάκι

ravioliaΥλικά για 2-3 άτομα

250γρ φρέσκα ραβιόλια (με μοτσαρέλα και σπανάκι η άλλη γέμιση της αρεσκείας σας)

4-5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια  κομμένα σε ροδέλες (οχι λεπτές όμως)

50γρ σπανάκι χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

50μλ λευκό κρασί η κονιάκ

1 κύβος κότας

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλέυρι

2 κ.σ. τυρί κρέμα

Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια 2-3λ μόνα τους με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά , να χάσουν λίγο από την υγρασία τους . Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το θυμάρι και τα μανιτάρια . Αφήνουμε 2-3λ ανακατεύοντας , μετά προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμησθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο , το αλεύρι και ανακατεύομαι να φύγει η ”ασπρίλα” . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο , το σπανάκι και 750μλ ζεστό νερό . Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά και μετά από 5λ προσθέτουμε και τα ραβιόλια . Τα φρέσκα ραβιόλια θέλουν 2-4 λ (το γράφει η συσκευασία τους) , έδω όμως θα χρειαστούν αρκετά παραπάνω γιατί έχουμε και άλλα υλικά στην κατσαρόλα μας και λιγότερη ποσότητα νερού . θα χρειαστούν 10-15λ , θα δοκιμάσετε για να είστε σίγουροι . Όταν είναι έτοιμα , προσθέτετε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί . Με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και λίγο ψημένο προσούτο είναι τέλειος συνδυασμός !

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button