Σούπα με μανιτάρια, ραβιόλια και σπανάκι
250γρ φρέσκα ραβιόλια (με μοτσαρέλα και σπανάκι η άλλη γέμιση της αρεσκείας σας)
4-5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες (οχι λεπτές όμως)
50γρ σπανάκι χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
50μλ λευκό κρασί η κονιάκ
1 κύβος κότας
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλέυρι
2 κ.σ. τυρί κρέμα
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια 2-3λ μόνα τους με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά , να χάσουν λίγο από την υγρασία τους . Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το θυμάρι και τα μανιτάρια . Αφήνουμε 2-3λ ανακατεύοντας , μετά προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμησθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο , το αλεύρι και ανακατεύομαι να φύγει η ”ασπρίλα” . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο , το σπανάκι και 750μλ ζεστό νερό . Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά και μετά από 5λ προσθέτουμε και τα ραβιόλια . Τα φρέσκα ραβιόλια θέλουν 2-4 λ (το γράφει η συσκευασία τους) , έδω όμως θα χρειαστούν αρκετά παραπάνω γιατί έχουμε και άλλα υλικά στην κατσαρόλα μας και λιγότερη ποσότητα νερού . θα χρειαστούν 10-15λ , θα δοκιμάσετε για να είστε σίγουροι . Όταν είναι έτοιμα , προσθέτετε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί . Με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί και λίγο ψημένο προσούτο είναι τέλειος συνδυασμός !
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή