Γεγονότα

Σοβαρή ζημιά και διακοπή κυκλοφορίας στην Γέφυρα Πόρου στο Ορεινό Θέρμο

gefyra-porou

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης επειγουσών εργασιών επισκευής βλάβης στο μεσαίο υποστύλωμα της Γέφυρας Πόρου, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και των πεζών, στην Επαρχιακή Οδό Θέρμου – Λουτρά Στάχτης  – Σίμου, (Θέση Γέφυρα Πόρου) από την 07-08-2017 μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Κατά το χρονικό διάστημα της διακοπής, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την περιοχή Θέρμου μέσω Αχλαδόκαστρου – Πλατάνου  ή Γέφυρας Μπανιά και από την περιοχή Ναυπάκτου μέσω Ποκίστας – Πλατάνου ή Γέφυρας Μπανιά.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Επίσης, η  Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση – απόφαση που αφορά  τη διακοπή της κυκλοφορίας για όλες τις κατηγορίες οχημάτων σε τμήμα της Επαρχιακής οδού Θέρμου – Λουτρών Στάχτης – Σίμου (Γέφυρα Πόρου) και την εκτροπή κυκλοφορίας αυτών.

Αναλυτικά, αποφασίζεται:
ΑΡΘΡΟ (1)

Η διακοπή της κυκλοφορίας για όλες τις κατηγορίες οχημάτων στη Γέφυρα Πόρου της Επαρχιακής Οδού Θέρμου – Λουτρών Στάχτης – Σίμου και την εκτροπή της κυκλοφορίας αυτών, είτε μέσω της Επαρχιακής Οδού Θέρμου – Ναυπάκτου (Γέφυρα Μπανιά), είτε μέσω των Τ.Κ. Αχλαδόκαστρου και Πλατάνου, λόγω σοβαρής βλάβης του μεσαίου υποστηλώματος, που διαπιστώθηκε σε αυτήν.

ΑΡΘΡΟ (2)

  1. Η ανωτέρω ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών (υποθεμελίωση πεδίλου) και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
  2. Το Α.Τ. Θέρμου, για το χρονικό διάστημα των εργασιών αυτών και μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα αρμοδιότητάς του, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.

ΑΡΘΡΟ (3)

  1. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010.
  2. Με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη, από το άρθρο 10 του Κ.Ο.Κ., οδική σήμανση.

ΑΡΘΡΟ (4)

  1. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές, που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
  2. Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button