ΕξελίξειςΠολιτική

"Σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στα διόδια Ακτίου"

epi-diodia-aktioΕρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, Νίκου Καραθανασόπουλου και Χρήστου Κατσώτη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τα προβλήματα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου.

Καθεστώς τρομοκρατίας έχει επιβάλει η εταιρεία με την επωνυμία BEE TECH Α.Ε που εδρεύει στη Μεταμόρφωση Αττικής και η οποία είναι η εργοδότρια εταιρεία του έργου της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Άκτιο. Εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν μηνιαίες και δεκαπενθήμερες συμβάσεις, καθυστερεί μήνες την καταβολή δεδουλευμένων.
Επίσης προχώρησε στην κατάργηση επιδομάτων, στη μείωση των ωρών εργασίας και στην απόλυση εργαζόμενης η οποία δε δέχτηκε την μετακίνησή της σε άλλο πόστο εργασίας.
Οι πρακτικές αυτές οι οποίες εφαρμόζονται, είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει ελαστικές εργασιακές σχέσεις και σχετίζεται με τη γενικότερη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα από τις αστικές κυβερνήσεις που υλοποιούν τη στρατηγική της Ε.Ε προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

1. Να σταματήσει η τρομοκρατία στο χώρο εργασίας των διοδίων και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα που καταστρατηγούνται.
2. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button