ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σοβαρά προβλήματα οδικής πρόσβασης ανέδειξε η πυρκαγιά στον Αράκυνθο

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Κούστα

Η πυρκαγιά χθες το απόγευμα στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου στη θέση “Καρέλια” του Άγιου Γιώργη της Χούνιστας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από  Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας, προς το μοναστήρι του Άγιου Συμεών.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο Περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλ/νιας της  “Αντίστασης  Πολιτών Δ. Ελλάδας”, Κώστας Κόυστας σε ανοικτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη:

«Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς την συγκεκριμένη περιοχή εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της. Η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.

Απαιτείται άμεση αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης με παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου-Περιφέρειας με χωματουργικά μηχανήματα σε όλα τα σημεία που έχουν αποκόψει την επικοινωνία.

Είναι υποχρέωση της αιρετής αυτοδιοίκησης να υπερασπιστεί τις κατοικίες, τις καλλιέργειες, καθώς την κτηνοτροφική και μελισσοκομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται  και το μοναδικό για την περιοχή μας κόσμημα του μοναστηριού του Αγίου Συμεώνος ορεινού όγκου του Αρακύνθου».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button