Γεγονότα

Σοβαρά επεισόδια για το στεφάνι της Χ.Α. (video-φωτο)

geg-epeisodia-agios1Η αυθαίρετη απόφαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση  να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην Δ.Κ. του Αγίου Κωνσταντίνου του δήμου Αγρινίου,  είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια  στο σημείο.

geg-epeisodia-agios2Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Π. Μοσχολιό και εκπροσώπων  δυο συλλόγων ανακοινώθηκε το πέρας της εκδήλωσης, αφού υπήρξε συμφωνία να μην κατατεθεί στεφάνι απο κανένα κόμμα, αλλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης ειχε διαφορετική άποψη, αφού μαζί με 25 ακόμα άτομα, απο νωρίς είχε  δημιουργήσει ένα σκηνικό έντασης.
Ετσι, είχε δικό του στεφάνι και επιχείρησε να το καταθέσει με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής  και μελών αριστερών οργανώσεων και του ΚΚΕ που θέλησαν να τον αποτρέψουν.

Με σαφή ευθύνη του Κ. Μπαρμπαρούση και των συνοδών του, η γιορτή μνήμης για τους Ποντίους και τους Μικρασιάτες, μετατράπηκε σε γιορτή μίσους και βίας, με υβρυστικά συνθήματα να εκστομίζονται εκατέρωθεν

geg-epeisodia-agios10


geg-epeisodia-agios3Στα επεισόδια επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις που μπήκαν μεταξύ Χρυσαυγιτών και των μελών του ΚΚΕ  και αρχικά έγινε μια προσαγωγή μέλους  του ΚΚΕ.

geg-epeisodia-agios4

geg-epeisodia-agios11

Τα σοβαρότερα επεισόδια όμως,  έγιναν στη συνέχεια μεταξύ μελών του ΚΚΕ και της Αστυνομίας, κατά την προσαγωγή του  μέλους του ΚΚΕ, την οποία προσπάθησαν να αποτρέψουν άλλα μέλη του κόμματος. Κατά τα επεισόδια αυτά έγιναν και άλλες προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων ειναι και ο πρωην προεδρος του Εργατικου Κέντρου Αγρινιου Κ. Μπούρας και δυο ακόμη συνδικαλιστές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

geg-epeisodia-agios5

geg-epeisodia-agios6

geg-epeisodia-agios7

geg-epeisodia-agios8

geg-epeisodia-agios9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button