Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας: «η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τον αγώνα»

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους που πήραν μέρος στις τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.

Το Σωματείο σημειώνει πως «η μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ενισχύει τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα για το λαό. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, παίρνοντας μέρος στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, μετέτρεψαν την αγανάκτηση και την οργή σε αγώνα διεκδίκησης».


H ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Στηρίξαμε και τις τρεις συγκεντρώσεις του εργατικού κινήματος και των σωματείων του νομού με κύρια αιτήματα  :

Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη  650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα.

Πλήρης ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

Ό,τι μας έχουν αφαιρέσει  σε συντάξεις – δώρα- υγεία.

825 ευρώ  κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στο Δημόσιο τομέα.

Στη συγκέντρωση του Αγρινίου χαιρέτησε ο Πρόεδρος του σωματείου μας συνάδελφος Γιώργος Δημητρουλής, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παραπάνω αιτήματα.

Στη συγκέντρωση του Μεσολογγίου χαιρέτησε το μέλος  της Διοίκησης του σωματείου μας συνάδελφος Χαράλαμπος Τουλιάτος. Έκανε  ειδική αναφορά στην ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης του κινήματος, προκειμένου να ματαιωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Καλούμε τους συνταξιούχους να μαζικοποιήσουν  παραπέρα τα σωματεία τους και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ματαιώσουμε τα σχέδια  τους για νέες μειώσεις στις συντάξεις  και να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button