Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών: «Απεργούμε στις 6 Μάη»

To Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε μήνυμα για την Πρωτομαγιά αναφέρει πως θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Αναλυτικά:

«Τιμάμε την 1η Μάη όχι μόνο ως μέρα-σύμβολο του αγώνα κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά προτάσσουμε τα αναγκαία συνθήματα για την υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους απέναντι στον ορατό εχθρό του συστήματος.

Συνάδελφοι στα ιδιωτικά σχολεία, στα ΚΔΑΠ, στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα ξενόγλωσσα, άνεργοι εκπαιδευτικοί

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνει μέτρα που είχαν νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συμπλήρωμα είναι το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, καταργεί το 8ωρο και τον σταθερό χρόνο εργασίας, εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση, επιδιώκει να μονιμοποιήσει την τηλεργασία.

Με αυτά που σχεδιάζουν για τη διάχυση του χρόνου εργασίας μέσα στη μέρα, ξέρουμε πως δε γίνεται να είμαστε stand by, χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, χωρίς διάλειμμα, χωρίς άδειες. Δεν υπομένουμε άλλες απλήρωτες “υποχρεώσεις” που μας θέτουν οι εργοδότες, είτε είναι ενημερώσεις γονέων, είτε έκτακτες συναντήσεις και σεμινάρια.

Δεν αποδεχόμαστε τη δήθεν επάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Όπως και να σκοπεύουν να πουλήσουν οι φροντιστές τα διαδικτυακά μαθήματα στο μέλλον, εμείς δεν πάμε πίσω από τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

Συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες εργασίας δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.

Αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας. Αύξηση ωρομισθίου. Ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ .σε μαθητές, καθηγητές. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, 5 στα φροντιστήρια.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

συμμετέχουμε :
• στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΚΑ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ – 10.30 το πρωί – Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

• στην ΕΚΔΉΛΩΣΗ του ΕΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ -7.30 το απόγευμα -Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button