ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σοφία Ζαχαράκη: Τι θα γίνεται με τα σχολεία που κλείνουν λόγω κορωνοϊού

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, επανέλαβε τα πρωτόκολλά για το πότε πρέπει να παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, μιλώντας στο Open Tv.

Η κυρία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, είτε για τα τμήματα των σχολείων που παραμένουν κλειστά είτε για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Κάνουμε συνεχώς ενημερώσεις ώστε να να είναι σαφές τι κάνει κάθε υπεύθυνος covid, ενώ είναι σχολαστική η ιχνηλάτηση ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά και προχωράμε στην απόφαση για να κλείσει ένα τμήμα ή ένα σχολείο. Υπάρχει εγκύκλιος για υποχρεωτικό τηλεμάθημα και ενημερώνουμε τους διευθυντές ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Στην Κρήτη έχει ήδη οργανωθεί το πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά ανέφερε: «Χθες έγιναν 7.368 προσλήψεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος για πρώτη φορά νωρίτερα από ποτέ περισσότεροι αναπληρωτές προσελήφθησαν, συγκεκριμένα από 24 Αυγούστου».

Κορονοϊός-Δερμιτζάκης: «Το παιχνίδι χάθηκε τον Ιούλιο – Επρεπε να λάβουμε μέτρα νωρίτερα – Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ»

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη».

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την πανδημία του κορονοϊού και το πισωγύρισμα που κάναμε κυρίως τον Ιούλιο και χάθηκε το «παιχνίδι».

Ο κ. Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε ότι αργήσαμε να λάβουμε μέτρα και γι αυτό εκτραχύνθηκε η κατάσταση. «Επρεπε να είχαμε πάρει πιο πολλά μέτρα και πιο γρήγορα» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι στην Αττική πλέον «θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Ακόμα και στο δρόμο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας που κινείται πολύς κόσμος. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας με άλλα άτομα. Οπουδήποτε. Είτε είμαστε μέσα είτε είμαστε έξω» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, ξεκαθάρισε ότι «απαγορεύεται» δια ροπάλου η προσωπίδα, προσθέτοντας ότι «κανονική μάσκα μόνο θα πρέπει να φοράνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσουν και να βρουν τους τρόπους». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι τα σχολεία μπορούν να συμβάλουν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, λέγοντας πως «όπως είναι τα σχολεία τώρα οργανωμένα, ίσως καταφέρουμε να μειώσουμε τα κρούσματα».

Οσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Θεία Μετάληψη, τόνισε ότι «τυπικά, δεν απαγορεύεται, άρα ο κ. Κουμουτσάκος δεν παραβίασε κάποιον νόμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχα… φάουλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας. «Αυτά τα μπρος-πίσω μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χάσαμε το παιχνίδι τον Ιούλιο που χαλάρωσαν τα μέτρα. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και η επαναφορά της, είναι πολύ δύσκολη» κατέληξε ο κ. Δερμιτζάκης.

thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button