Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε τουρισμό που να προσφέρει υψηλότερες υπηρεσίες, αλλά και περισσότερες επιλογές» (φωτο-video)

Τα όσα τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού από το βήμα του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022»

«Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες για το παρόν και το μέλλον και αυτό αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν», ανέφερε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο καθώς συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσαν η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).


Η Υφυπουργός Τουρισμού που θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική γνωρίζει καλά και τις προκλήσεις της Δυτικής Ελλάδας και η παρουσία της είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων και τους δημάρχους.

Δείτε όλη την ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη πατώντας το play 

Μεταξύ άλλων, η κυρία Ζαχαράκη, ανέφερε πως στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να οικοδομήσει την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη πάνω σε τρεις κύριους πυλώνες: ποιότητα-ισορροπία- βιωσιμότητα.

«Θέλουμε έναν τουρισμό που να προσφέρει υψηλότερες υπηρεσίες, αλλά και περισσότερες επιλογές, που να αναπτύσσεται σε όλη την επικράτεια, αλλά και στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος του έτους, σε αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον. Οι στόχοι αυτοί εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», σημείωσε.

«Το Υπουργείο Τουρισμού αξιοποιεί την εθνική ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης»

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη, το Υπουργείο Τουρισμού αξιοποιεί την μεγάλη, εθνική ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης με επενδύσεις άνω των 300 εκ €, εκ των οποίων άνω των 100 εκ € σε μορφές όπως, τoν γαστρονομικό , τον αγροτουρισμό, τον ορεινό και χειμερινό, τον καταδυτικό τουρισμό ενώ παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για κάθε μορφής θεματική τουριστική δραστηριότητα- οινοτουρισμό οικοτουρισμό, θρησκευτικό, αεροπορικό, ιστορικής μνήμης, ποδηλατικό κ.α.

«Γιατί το μέλλον στον τουρισμό βρίσκεται στη διαφοροποίηση, στην αυθεντικότητα και μοναδικότητα των εμπειριών. Σε αυτό φυσικά κρίσιμο ρόλο παίζουν τα μεγάλα έργα υποδομών και ειδικά οι στοχευμένες επενδύσεις με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που προχωρούν και στη Δυτική Ελλάδα, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των προορισμών», υπογράμμισε.

H υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «η συνολική προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και υποδομών, η δημιουργία φιλικού κλίματος προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις, ήδη αποδίδουν καρπούς, και προλειαίνουν το έδαφος για μία ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη, και μία ισχυρή ασπίδα για την εθνική οικονομία έναντι κάθε κρίσης πανδημικής, ενεργειακής, πληθωριστικής, παρούσας ή μελλοντικής.».

Ανέφερε εξάλλου τη σημασία των προγραμμάτων εγχώριου τουρισμού και του σχολικού τουρισμού.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button