ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Στις αναδυόμενες τουριστικά περιοχές στα social media η Δυτική Ελλάδα

Είχε 28.633 ακολούθους στο Facebook και 332.131 θεάσεις στο YouTube

Τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικά περιοχών, καταλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση του Δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα γραφήματα που επισυνάπτονται, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκονται τα κοινωνικά δίκτυα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των αναδυόμενων τουριστικά περιοχών -και συγκεκριμένα η Πάτρα- που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο ΕDEN και έχουν βραβευθεί ως Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, προάγοντας τον Πολιτιστικό Τουρισμό.

Ειδικότερα, μεταξύ των βραβευμένων περιοχών του δικτύου EDEN, για το 2018 η σελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook είχε 28.633 ακολούθους, ενώ στο YouTube 332.131 θεάσεις.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα κοινωνικά δίκτυα τουριστικής προβολής της Π.Δ.Ε. είναι ελκυστικά, ανανεώνονται και επικαιροποιούνται συνεχώς, ενώ οι πολίτες που αποστέλλουν ερωτήματα μέσω των κοινωνικών δικτύων λαμβάνουν άμεσα απάντηση. Έτσι, επιτυγχάνεται η κύρια ιστοσελίδα τουριστικής προβολής www.western-greece.com να εμφανίζεται μεταξύ των πρώτων αποτελεσμάτων στη Google όταν ένας οποιοσδήποτε ταξιδιώτης πληκτρολογήσει το όνομα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 «Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα και δίκτυα τουριστικής ανάπτυξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Εξασφαλίζουν προβολή με σημαντική υπεραξία και επιτρέπουν ταυτόχρονα στην ΠΔΕ να βρίσκεται στον πυρήνα των Ευρωπαϊκών δικτύων που διαμορφώνουν τις μελλοντικές πολιτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτα.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα αναφέρονται στην Έκθεση του Δικτύου EDEN και καταγράφηκαν ως προς την απόδοση και διαχείριση των κοινωνικών δικτύων τουριστικής προβολής το 2018, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας (EDEN), έπειτα από την πρώτη θέση που κατέλαβε πέρυσι στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα τον «Πολιτιστικό Τουρισμό». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως νικητής προορισμός για το 2017 στο πρόγραμμα EDEN, συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα www.europeanbestdestinations.com, την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια δυνητικοί επισκέπτες κάθε έτος, αποτελώντας την περισσότερο επισκέψιμη ιστοσελίδα τουρισμού στην Ευρώπη.

Πρόσβαση στα στοιχεία, στους συνδέσμους:

https://www.europeanbestdestinations.com

https://infogram.com/563971e9-4f85-4510-a822-87d52d9c1b40

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button