ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καινούργια ζωή για τον σκύλο που πυροβολήθηκε στη Νεάπολη Αγρινίου (φωτο)

Απαιτήθηκαν πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπεία

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του αρσενικού σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος στη Νεάπολη Αγρινίου την 1η Φεβρουαρίου.

Ο σκύλος, μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο κτηνιατρείο του Νίκου Κατσαντά και μετά από πολύωρο χειρουργείο αφαιρέθηκαν από το σώμα και το πρόσωπό του σκάγια.

Τα σκάγια στο πρόσωπο είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή δοντιών και γνάθου τα οποία έπρεπε να γίνουν σε δεύτερο χρόνο γιατί η κατάσταση του σκύλου ήταν κρίσιμη.

Μετά από νοσηλεία δυο εβδομάδων στο κτηνιατρείο, και αφού ο σκύλος σταθεροποιήθηκε, με την βοήθεια του οδοντιάτρου Γιώργου Υφαντή ξεκίνησε η αποκατάσταση της στοματικής κοιλότητας. Χρειάστηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, που ξεπερνούσαν τις τέσσερις ώρες η καθεμιά, για να διορθωθεί η ζημιά σε δόντια και γνάθο.

Τα έξοδα νοσηλείας καλύφθηκαν από το δήμο Αγρινίου. Την ειδική τροφή που χρειάστηκε ο σκύλος κατά την νοσηλεία του παρείχε η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

“Ευχαριστούμε τον οδοντίατρο κ. Γιώργο Υφαντή που μαζί με την κτηνιατρική ομάδα αφιέρωσε πολύτιμο προσωπικό χρόνο για την αποκατάσταση του σκύλου, σε πείσμα αυτών που θέλησαν να του αφαιρέσουν τη ζωή”, αναφερει σε δήλωση του ο κ. Κατσαντάς.

Ο σκύλος υιοθετήθηκε από φιλόζωο που συγκινήθηκε από την ιστορία του και σύντομα θα μεταφερθεί στο παντοτινό του σπίτι.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close