Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Sky walk στο Ναυάγιο προτείνει η Μητρόπολη Ζακύνθου

Τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που το πιο ελκτικό του στοιχείο θα είναι η κατασκευή ενός περιπατητικού διαδρόμου που θα κρέμεται στον αέρα, πρότεινε για την αξιοποίηση του Ναυαγίου η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Λέσχη «Ο Ζάκυνθος».

Τη μελέτη αξιοποίησης συνέταξε ο Πολιτικός Μηχανικός Διονύσης Μπονίκος και ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Αντιπεριφέρεια και στην Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να δημιουργήσουν μια ευχάριστη εμπειρία στον επισκέπτη. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, και στις οποίες θα προσφέρονται ψυχαγωγικές υπηρεσίες γύρω από το κύριο θεματικό άξονα, την παράλια του Ναυαγίου. Το θεματικό πάρκο θα έχει έκταση 30 στρέμματα και θα αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο αφορά τους χώρους στάθμευσης και εισόδου, το δεύτερο περιέχει τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το τρίτο αποτελείται από το θεματικό πάρκο.

1)Η πρώτη εικόνα που θα συνάντα ο επισκέπτης θα είναι τα σημεία έλεγχου της κυκλοφορίας με ειδικές μπάρες, έτσι ώστε να ρυθμίζεται ο αριθμός των οχημάτων και των επισκεπτών που θα βρίσκονται στο χώρο του θεματικού πάρκου

2)Ο χώρος στάθμευσης θα έχει εμβαδόν 6,5 στρέμματα και θα περιλαμβάνει 120 θέσεις στάθμευσης επιβατικών οχημάτων, δέκα θέσεις σταθμεύσεις λεωφορείων και δέκα θέσεις οχημάτων για ΑμεΑ.
3)Ο επισκέπτης θα εισέρχεται στον προαύλιο χώρο του πάρκου από μια κεντρική είσοδο. Στα αριστερά του θα συνάντα το κτίριο 1 οπού θα στεγάζονται οι υπηρεσίες υποδοχής και ενημέρωσης των επισκεπτών. Επίσης θα υπάρχει το γραφείο διεύθυνσης και προσωπικού, το γραφείο ασφάλειας, ιατρείο και χώροι υγιεινής.

4)Στα δεξιά στο κτίριο 2, θα στεγαστεί πολύωρος εκδηλώσεων για συνέδρια και ημερίδες και στον υπόγειο χώρο του ίδιου κτηρίου θα στεγαστεί γραφείο τεχνικής συντήρησης, και μια αποθήκη.
5)Προχωρώντας συναντάμε το κεντρικό κτίριο του θεματικού πάρκου. Στο κτίριο θα στεγάζεται το εκδοτήριο εισιτηρίων, γραφείο εξυπηρέτησης πελατών, χώροι υγιεινής του κοινού και καταστήματα πώλησης ειδών συναφών με το θέμα του πάρκου αλλά και της Ζακύνθου όπως σουβενίρ, κτλ.

6)Στα δεξιά του κτηρίου θα υπάρχει χώρος εστιατορίου – αναψυκτήριου.
7)Στη συνέχεια, ο επισκέπτης, ΑΦΟΥ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΜΗΚΟΥΣ 30μ. ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΛΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΑΕΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΑΛΟΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ (U-SHAPED) TO ΛΕΓΟΜΕΝΟ SKY WALK.
8)ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ SKYWALK Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΥΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.
9)Στο προαύλιο θα υπάρχουν υπαίθριοι χώροι ανάπαυλας και αναψυχής με κατάλληλα μέσα σκίασης.
10)Στη νότια πλευρά του πάρκου θα τοποθετηθούν ειδικές κατασκευές για να φιλοξενήσουν σημεία πώλησης τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Να πούμε ότι παρόμοια κατασκευή με αυτή που προτείνει η Μητρόπολη Ζακύνθου, υπάρχει στο διάσημο φαράγγι Γκραντ Κάνυον στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερική.

lefkadanews.com

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close