Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Σκρέκας στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Η Δυτ. Ελλάδα να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια ανάπτυξης και βιώσιμης διαχείρισης»

Μέσω τηλεδιάσκεψης τοποθετήθηκε, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εστιάζοντας στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας και στις επενδύσεις σε υποδομές που θα συνδράμουν αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της περιοχής.

«Ένα σημαντικό τμήμα των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 θα κατευθυνθούν στις Περιφέρειες ενώ στα επόμενα πέντε χρόνια 8 δις ευρώ θα διοχετευθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας που έχουν προκύψει από την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και θα στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», τόνισε αρχικά ο κ. Σκρέκας, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας υλοποιεί σειρά έργων και δράσεων στη Δυτική Ελλάδα που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και βοηθούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Για να δείτε την τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας πατήστε play:

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην έλευση του φυσικού αερίου στην περιφέρειά μας, έργο το οποίο και χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα της κυβέρνησης». «Το φυσικό αέριο φτάνει στην Δυτική Ελλάδα, βάζοντας τέλος στην ενεργειακή της απομόνωση. Ένα έργο με προϋπολογισμό 42,3 εκ. ευρώ που φέρνει καθαρότερη ενέργεια και περιορίζει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος σε πρώτη φάση θα τροφοδοτηθούν. Θα κατασκευαστούν208 χλμ δικτύου διανομής και τουλάχιστον 8.000 καταναλωτές θα συνδεθούν με αυτό», τόνισε.

2.587 νοικοκυριά από Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία έχουν ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων. 507 εξ αυτών αφορούν σε ευάλωτα νοικοκυριά. Η επιδότηση θα ανέλθει για τους δικαιούχους του προγράμματος στα 35,2 εκ. ενώ για τους ευάλωτους είναι 7,3 εκ. ευρώ.

Παράλληλα δημοπρατείται η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Πάτρα, δυναμικότητας 60 χιλ. τόνων. Επένδυση 35,5 εκ. ευρώ που θα εξυπηρετεί τρεις δήμους και θα συμβάλλει αποφασιστικά στο στόχο για μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγει σε ταφή.

Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας συνολική έκτασης 357,6 τ.μ. Με τον τρίτο κύκλο προκηρύξεων θα δημοπρατηθεί το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο Αγρινίου, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

«Βασική προτεραιότητα η Δυτική Ελλάδα να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια ανάπτυξης και βιώσιμης διαχείρισης. Η ανάπτυξη του τόπου μας ξεκινά από την Περιφέρεια», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Υπουργός.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button