Γεγονότα

Σκουτερά και Ζελίχοβο: «Αλωνίζουν» οι λαθροκυνηγοί

epi-kynigos-oplo-fysiggiaΟύτε μία, ούτε δύο είναι οι περιπτώσεις των  λαθροκυνηγών στην περιοχή της Σκουτεράς και Αγίας Παρασκευής (Ζελίχοβο).
Οι όποιες προσπάθειες φύλαξης του δασικού ζωικού μας πλούτου, φαίνεται ότι δεν εμποδίζουν τους λαθροκυνηγούς που συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους, παρά τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από το δασαρχείο κατα καιρούς, όταν εντοπίστηκαν.
Όπως καταγγέλλουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες,(ορειβάτες, πεζοπόροι και αλλά και κάτοικοι της περιοχής στο PanaitolioNews), το

φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις.

Οι λαθροκυνηγοί  αφανίζουν την πανίδα του βουνού, λαγούς, και άλλα είδη κυνηγιού, εκμεταλλευόμενοι την απουσία φυλάκων στα καίρια σημεία του βουνού.
Βέβαια δεν είναι τα μόνα που πρέπει να μας απασχολήσουν για αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή.
Είναι γεγονός ότι πολλοί απο τους λαθροκυνηγούς έχουν μετατρέψει την περιοχή σε σκουπιδότοπο, παρά τις σημάνσεις που υπάρχουν σε διάφορα σημείου του βουνού που υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι δεν αφήνουμε, ούτε πετάμε σκουπίδια δεξιά και αριστερά, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, που έχουν μάθει να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button