ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σκουρτού: Αστροβραδιά στην καρδιά του δάσους βελανιδιάς το Σάββατο

Αστροβραδιά στην καρδιά του δάσους Βελανιδιάς στη Σκουρτού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου από τις 6 μ.μ. μέχρι το πρώτο φως της ημέρας.

«Αναδεικνύουμε την ανάγκη προστασίας του μοναδικού δάσους Βελανιδιάς, γιορτάζοντας τη νέα Σελήνη, με διαλέξεις στην βιβλιοθήκη της Σκουρτούς και με Ουρανογραφία – Αστροπαρατήρηση του σκοτεινού ουρανού του δάσους.
Ο Γαλαξίας MilkyWay μας περιμένει να τον θαυμάσουμε, αυτήν τη σκοτεινή βραδιά, μέσα στις αιωνόβιες Βελανιδιές που χρειάζονται την βοήθειά μας, το ενδιαφέρον μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντας «η Αμαδρυάδα» και της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδας που είναι οι διοργανωτές.

Από τις 6μμ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018, θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις, στην βιβλιοθήκη της Σκουρτού, που βρίσκεται στα δεξιά , στην είσοδο του χωριού, στον δρόμο από Αγρίνιο, με πρώτη αυτή του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα» Μάκη Στρατούλη, με θέμα την προστασία του δάσους.

“Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Ντέκας, θα  μιλήσει για την παρατηρησιακή Αστρονομία και τέλος ο Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής Μπακολίτσας Κώστας,θα μας ταξιδέψει  στην Μυθολογία των αστερισμών. Η Ουρανογραφία και η Αστροπαρατήρηση θα γίνει στα 4 χιλιόμετρα από το χωριό, σε θέση μοναδική για τον ανοιχτό ορίζοντα και την ιστορικότητά της.
Τα δύο νέα μεγάλα τηλεσκόπια που απέκτησε πρόσφατα η Αστρονομική Εταιρεία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και θα χαρίσουν στους συνοδυπόρους του ταξιδιού στα άστρα, μοναδικές εικόνες από το Ηλιακό σύστημα, αλλά και από το βαθύ διάστημα, δεδομένης της Νέας Σελήνης, που θα κρατήσει τον ουρανό  σκοτεινό, δίνοντας τη δυνατότητα να δούμε με γυμνό μάτι τον γαλαξία MilkyWay.

Παράλληλα θα γίνει αστροφωτογράφηση με τον νέο εξοπλισμό της Εταιρείας .

Φυσικά όποιος επιθυμεί να φέρει το τηλεσκόπιό του η την κάμερά του, να ζήσει μαζί μας την αστροβραδιά αυτή, με πολύ χαρά μας θα τον δεχτούμε στην συντροφιά μας”, αναφέρουν ακόμη οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Η θέση που θα γίνει η Ουρανογραφία και η Αστροπαρατήρηση στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά τις 9μμ, είναι δίπλα στο Ιστορικό Μοναστήρι του Λιγοβιτσίου και κάτω από τα ερείπια του Αρχαίου Φρουρίου των Δηριέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button