Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σκουπιδότοπος η Ερμίτσα – ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων

Τεράστιο είναι τα πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπάζων σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του Αγρινίου και όχι μόνο.

Τα απόβλητα που προκύπτουν από διάφορες εργασίες (εκσκαφές, κατεδαφίσεις, έργα οδοποιίας, ανακαινίσεις κλπ) δεν οδηγούνται σε πολλές περιπτώσεις από τους υπεύθυνους στην ανακύκλωση ή στους ΧΥΤΑ, αλλά πετιούνται στην άκρη του δρόμου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημόσια Υγεία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τα περισσότερα δε από τα υλικά που πετιούνται είναι ανακυκλώσιμα και η πλέον ενδεδειγμένη αντιμετώπισή τους είναι να δοθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης.

Να σημειωθεί ότι στο 7ο χλμ της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αντιρρίου βρίσκεται η εταιρεία Ιόνιος Ανακύκλωση που στον χώρο της δέχεται τέτοιου είδους απόβλητα με ελάχιστο ή και σε πολλές περιπτώσεις μηδενικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες από το ρέμα της Ερμίτσας και από αυλάκι σε σημείο που ενώνονται οι λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία, είναι αποκαλυπτικές και η ανάγκη για κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και ειδικών των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, άμεση.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close