Αυτοδιοίκηση

Σκουπίδια: Η συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση Δήμου Λευκάδας-Ακτίου Βόνιτσας

geg-skoupidia-axeloos1Ακούστε όλη την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των: 1) Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Λευκάδας, 2) Δήμου Λευκάδας, 3) Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, 4) Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, για την Διαδημοτική Συνεργασία Συνδιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Λευκάδας, Μεγανησίου και Ακτίου-Βόνιτσας στη Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας και Υγειονομική Ταφή του Υπολείμματος στον ΧΥΤΥ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υλοποίηση διαδημοτικής συνεργασίας συνδιαχείρισης στερεών αποβλήτων δήμων Λευκάδας, Μεγανησίου και Ακτίου-Βόνιτσας στη Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας και Υγειονομική Ταφή του Υπολείμματος στον ΧΥΤΥ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Ρητά συμφωνείται από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ότι προσβλέπουν σε διαρκή διαδημοτική συνεργασία και συνδιαχείριση των στερεών αποβλήτων τους με μελλοντικό στόχο τη δημιουργία κοινού διαδημοτικού και διαπεριφερειακού φορέα διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων  – ταφής υπολειμμάτων.
Κύριος του έργου 1 είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Νομού Λευκάδας. Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου 2 είναι ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας .
Φορέας Λειτουργίας του έργου 1 είναι ο Δήμος Λευκάδας και Φορέας Τεχνικής Υποστήριξης του έργου 2 είναι ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της παρούσης Σύμβασης που περιλαμβάνει: (α) λειτουργία του Έργου 1 (ΜοΠΑΚ) συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης του compost και των ανακυκλώσιμων υλικών, (β) λειτουργία του Έργου 2 (ΧΥΤ 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας) θα οριστικοποιηθεί κατά τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής Αναδόχου Λειτουργίας των Έργων 1 και 2 που θα γίνει με βάση την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά».
Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι το τελικό έλλειμα προϋπολογισμού για τη λειτουργία που εμφανίζουν οι ως άνω δραστηριότητες και συγκεκριμένα: α) η λειτουργία του Έργου 1, β) η λειτουργία του Έργου 2 και γ) η μεταφορά των υπολειμμάτων από τη ΜοΠΑΚ (έργο 1) στο ΧΥΤΥ (έργο 2), θα κατανέμεται αναλογικά με το φορτίο (τόνους) κάθε Δήμου, το οποίο θα εισέρχεται στη ΜοΠΑΚ. Οι συμβαλλόμενοι δεσμεύονται ότι το τέλος ανά τόνο θα είναι κοινό, το οποίο θα προκύπτει ως ο λόγος του συνολικού ελλείμματος προϋπολογισμού προς τη συνολική ποσότητα, που θα εισέρχεται στη ΜοΠΑΚ.
Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά τις τοποθετήσεις στο Lefkadatoday από όπου αντλήθηκε και το ρεπορτάζ κάνοντας κλικ [εδώ].//www.mylefkada.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button