Δυτική Ελλάδα

Σκότωσαν το φίδι πριν μπεί στο δημαρχείο Κατούνας

epi-katouna-fidi-dimarxeio2Kαθημερινά είναι τα δημοσιεύματα σε πόλεις σπίτια χωριά που κάνουν την εμφάνιση τους.
Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται αυτά τα ερπετά που σέρνονται, πολλοί όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι παντού και πάντα υπήρχαν φίδια. Δεν τα βλέπουμε γιατί είναι πολύ διακριτικές παρουσίες.
Σύμφωνα με το blog katounanews, Έενα τέτοιο ερπετό αρκετά μεγάλο έκανε και την εμφάνιση του πρόσφατα στο Δημαρχείο Κατούνας,  «σήμανε συναγερμός» και πριν συρθεί στα σκαλιά του Δημαρχεία το σκότωσαν. Πληροφορίες λένε πως το φίδι αυτό ήταν σαΐτα το λεγόμενο  σαϊτούρι, άλλοι είπαν πως είναι δεντρογαλιά αλλά και άλλοι είδος οχιάς  χωρίς αυτό να΄ ναι σίγουρο. .
epi-katouna-fidi-dimarxeio1
Πάντως πολλοί αγαπούν τα φίδια αλλά οι περισσότεροι τα φοβούνται η τα σιχαίνονται, υπάρχουν πολλά ρητά για τα φίδια και για τα ερπετά γενικότερα βγαλμένα μέσα από την ζωή.
«Ούτε φίδι στο κόρφο μας», «αν δεν το σκοτώσεις το χειμώνα θα σε φάει το καλοκαίρι», «φίλος σαν φίδι», «είσαι φίδι και σέρνεσαι», «σε ζώσαν τα φίδια», «θα σέρνεσαι σα φίδι»,
«Θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», «Ζέσταινε φίδι το Χειμώνα, να σε φάει το Καλοκαίρι», «Ο καλός λόγος βγάζει το φίδι από την τρύπα», «Χύνει το φαρμάκι του σαν οχιά, σαν φίδι…»
 «Το αυγό του φιδιού και πάλι επωάστηκε», «εσύ δεν είσαι φίλος είσαι φίδι» και άλλα πολλά.
Δεν υπάρχει και ο μπάρμπας που περιφερόταν από χωριό σε χωριό που πουλούσε φιδόσκονη για προστασία από το δάγκωμα των φιδιών.
Πολλοί πάντως θεώρησαν την εμφάνιση του ερπετού ως οιωνό στην είσοδο του Δημαρχείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button