Lifestyle & People

Σκορπιός: Τα σχέδια της Ριμπολόβλεβα για το νησί

Αδειάζει ο Σκορπιός τον τελευταίο καιρό από αντικείμενα της εποχής Ωνάση

Οπως αναφέρουν κάτοικοι του Μεγανησίου αλλά και άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στο θρυλικό νησί, εδώ και μερικούς μήνες έχει αρχίσει εκκαθάριση από διάφορα παλιά και άχρηστα μηχανήματα και αντικείμενα.

Αδειάζει ο Σκορπιός τον τελευταίο καιρό από αντικείμενα της εποχής Ωνάση. Οπως αναφέρουν κάτοικοι του Μεγανησίου αλλά και άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στο θρυλικό νησί, εδώ και μερικούς μήνες έχει αρχίσει εκκαθάριση από διάφορα παλιά και άχρηστα μηχανήματα και αντικείμενα.

«Από ό,τι φαίνεται κλείνει ένας κύκλος που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο καθαρισμού του νησιού από άχρηστα αντικείμενα», τονίζει ο κ. Γιώργος Γαβρίλης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Μεγανήσι και διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews.eu.


«Από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση καθαρισμού του νησιού από παλιά αντικείμενα, σκουριασμένες δεξαμενές, μηχανήματα που δεν δούλευαν πια κ.ά. Περίπου τέσσερα με έξι φορτηγά πρέπει να έχουν φύγει από το νησί όλο αυτόν τον καιρό με κατεστραμμένα οχήματα, αγκυροβόλια, παλιάς τεχνολογίας αιρκοντίσιον, ψυγεία και άλλα παλιά σιδηρικά. Κάποια φορτηγά ήταν σκεπασμένα, αλλά δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για μετακίνηση άλλων αντικειμένων».

Στις φωτογραφίες που ο ίδιος έχει τραβήξει διακρίνεται ένα τρακτεράκι πάνω σε φορτηγό – νταλίκα, ενώ άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για παλιά και άχρηστα αυτοκίνητα που επίσης μεταφέρθηκαν. «Τέτοιου τύπου μεταφορές δεν ήταν συνήθεις για τον Σκορπιό τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί μια περίοδος σιγής που μπορεί να διήρκεσε 10 και πλέον χρόνια», προσθέτει ο κ. Γαβρίλης.

Την «επιχείρηση καθαρισμού» επιβεβαιώνουν και άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Σκορπιό. Κάνουν λόγο για «παλιοσίδερα» -μηχανές και αντικείμενα- που από χρόνια συζητιόνταν ότι κάποια στιγμή πρέπει να φύγουν από τον Σκορπιό και να πεταχτούν, όπως παλιές εξωλέμβιες μηχανές, χορτοκοπτικές μηχανές κ.ά.

Οπως λένε, οι μεταφορές ξεκίνησαν από το περασμένο φθινόπωρο και από τότε πρέπει να έχουν φύγει τέσσερα ή και περισσότερα φορτηγά. Το πλέον πρόσφατο δρομολόγιο εκτελέστηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Παρ’ όλα αυτά, η καθημερινότητα στο νησί για τους περίπου 15 εργαζόμενους δεν φαίνεται να έχει αλλάξει και πολύ. Οπως μεταφέρουν γνωστοί και συγγενείς τους, προβληματίζονται με αυτά που ακούν για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, πολύ περισσότερο επειδή ορισμένοι είναι κοντά στη σύνταξη. Αλλά προς το παρόν περιμένουν -όπως και όλοι οι Νυδριώτες- να τελειώσουν οι πολυδαίδαλες νομικές διαδικασίες σε Κύπρο, Βρυξέλλες, Γενεύη και Λουξεμβούργο για το πέρασμα του νησιού στα χέρια της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα.

Ενθουσιασμένη είναι, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η 23χρονη Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα με τα νέα της αποκτήματα, τον Σκορπιό και τη Σπάρτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Ρώσου Κροίσου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ την οποία δημοσιεύει ο Independent, η Ρωσίδα κληρονόμος διαβλέπει προοπτική για περαιτέρω αξιοποίηση των δύο νησιών με «πράσινες» τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Αντιμετωπίζει, μάλιστα, την απόκτησή τους ως μακροπρόθεσμη οικονομική επένδυση. Η ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει πως ο Σκορπιός άλλαξε χέρια αναφέροντας πως «εταιρεία συμφερόντων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα ολοκλήρωσε την αγορά ομίλου εταιρειών προηγούμενος τελικός ιδιοκτήτης των οποίων ήταν η Αθηνά Ωνάση. Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου είναι και τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη».

Οπως αναφέρει ο κ. Γαζής, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα νησιά έχει επίσης στην κυριότητά της ένα οικόπεδο περίπου δυο στρεμμάτων στο κέντρο του Νυδριού, μια έκταση έξι στρεμμάτων στην Πάλαιρο (κτήμα που το είχαν για να παίρνουν χώμα για τις καλλιέργειες) κι ένα σύστημα με τέσσερις γεωτρήσεις στον κάμπο του Νυδριού από τις οποίες υδροδοτείται ο Σκορπιός.

Στο υποθηκοφυλακείο πάντως της Λευκάδας δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια μεταβολή. Από νομικούς κύκλους δεν θεωρείται σίγουρο πως θα χρειαστεί τελικά οποιαδήποτε αλλαγή τέτοιου τύπου, αφού οι μεταβιβάσεις έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της διαθήκης του Αρ. Ωνάση που απαγορεύει -ουσιαστικά- την πώληση του Σκορπιού.

«Η περιοχή του Σκορπιού είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήρθε εδώ να φτιάξει το σπίτι του. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στις επενδύσεις, αλλά θέλουμε να διατηρήσει η περιοχή τα χαρακτηριστικά της», σημειώνει ο δήμαρχος Μεγανησίου, Ευστ. Ζαβιτσάνος.
thebest.gr

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button