Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σκορπιός: Πράσινο φως από την Περιφέρεια, προχωρά η ανάπλαση

Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή στο Σκορπιό εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν.
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με την στρατηγική μελάτη περιβαλλοντικής εκτίμησης.
Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι τα μέλη του συμβουλίου αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της επένδυσης για την περιοχή» είπε ο κ. Τσερνίτσιν

Στη συνεδρίαση έδωσε το παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος Λευκάδας Θεόδωρος Βερύκιος ο οποίος επισήμανε ότι το μοντέλο ανάπτυξης στο Σκορπιό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

«Είναι θετικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ψήφισε υπέρ. Είναι ακόμη πιο θετικό ότι πρόκειται για τις αρτιότερες μελέτες που έχω δει. Υπάρχουν μόνο μικροπαρατηρήσεις που θα διορθωθούν.

Ειναι επιπλέον πρωτοποριακές γιατί εξασφαλίζουν οικολογική και οικονομική αειφορεία σε ένα μικροσύστημα όπως η νήσος Σκορπιός σεβόμενες απόλυτα το περιβάλλον. Μπορούν δε να αποτελέσουν μοντέλο ανάπτυξης και για άλλα μικρά νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Σαν πρώην Δήμαρχος Νυδρίου και Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας γνωρίζω πολύ καλά την προστιθέμενη αξία στην οικονομία και στο prestige της Λευκάδας και του Ιονίου που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια ο Σκορπιός και ο μύθος του Ωνάση.

Με ικανοποίηση βλέπω ότι μια ελληνική εταιρεία ,η ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ και οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να συντηρήσουν και να διατηρήσουν τον μύθο του Σκορπιού αναβαθμίζοντας το τουριστικό και όχι μόνο προϊόν της Λευκάδας και του Ιονίου.

Άλλωστε η επένδυση είναι πρωτοποριακή στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει οφέλη μέσα στην κρίση», τόνισε ο κ. Βερύκιος

Το master plan με τις VIP σουίτες

Ηδη εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η προεργασία για την επένδυση μαμούθ, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο Ιόνιο. Οι εργάτες απομακρύνουν το γκαζόν και τα δέντρα από τα σημεία των έργων ώστε να προστατευτούν και να φυτευτούν ξανά στη συνέχεια. Συνολικά θα κατασκευαστούν:

Κύριο συγκρότημα με 7 VIP σουίτες και 12 επαύλεις γύρω από τη ροζ βίλα και το master house
Στα ήδη υπάρχοντα κτίσματα θα γίνουν εργασίες συντήρησης ή επέκτασης όπου κρίνετε απαραίτητο.
Η Ροζ Βίλα, στο ισόγειο της οποίας έχει δημιουργηθεί μουσείο με αντικείμενα του Α. Ωνάση

To σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει main complex με 7 VIP σουίτες και 12 βίλες

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button