Γεγονότα

Σκοποβολή: Ανακλήθηκε η αναγνώριση σε τρεις Συλλόγους της Αιτωλοακαρνανίας

epo-skopoboli_01Μπορεί οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους να “ανακάλυψαν” το άθλημα της σκοποβολής  μετά τις μεγάλες επιτυχίες της Αθηνάς Κορακάκη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως στη χώρα δραστηριοποιούνται πολλοί τέτοιοι σύλλογοι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρέφουν μεγάλη αγάπη στα όπλα και καταναλώνουν χρήμα και χρόνο για το συγκεκριμένο άθλημα.

Παράλληλα λίγοι γνωρίζουν πως το άθλημα ειδικά το τελευταίο διάστημα, πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες της Κορακάκη, βρίσκεται σε κρίση, μιας και μόλις στα τέλη Ιουνίου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προχώρησε στην ανάκληση αναγνώρισης σε δεκάδες σκοπευτικά σωματεία εκ των οποίων τρία από αυτά εδρεύουν στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα η Σκοπευτική Ομοσπονδία της Ελλάδος, γνωστοποίησε τον Μάιο ότι προχώρησε στην διαγραφή 115 σωματείων – μελών της αφού αποδεδειγμένα για μια τριετία δεν παρουσίασαν καμιά αγωνιστική δραστηριότητα.

Αναλυτικά 39 σωματεία δεν είχαν αθλητική αναγνώριση σε κανένα άθλημα ενώ τα περισσότερα (72) διεγράφησαν επειδή την τελευταία τριετία δεν συμμετείχαν σε καμιά από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα στα Σωματεία που διεγράφησαν είναι ο Όμιλος Φίλων Σκοποβολής Αιτωλοακαρνανίας, η Αιτωλική Λέσχη Σκοποβολής “Δορύμαχος” και ο Σκοπευτικός Όμιλος Αγρινίου “Η Άρτεμις”.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν προσκρούσει σύμφωνα με πληροφορίες σε σφοδρές αντιδράσεις των φίλων της σκοποβολής, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων η μη συμμετοχή σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας σχετίζεται με την οικονομική αδυναμία των Συλλόγων αυτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button