Αυτοδιοίκηση

Σκληρή απάντηση του αντιδημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Καρβέλη στον Π. Παπαδόπουλο

po-karvelisΣπύρος Καρβέλης: «Η δημαγωγία του κ. Παπαδόπουλου δεν έχει όριο…» Σκληρή απάντηση του αντιδημάρχου Μεσολογγίου στον Π. Παπαδόπουλο

Ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης σχετικά με ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου που αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη διαγραφή χρεών του δήμου, σε προμηθευτές προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Για τις αστοχίες του παρελθόντος καθώς υπάρχουν παραστατικά από το 1998, δεν μπορούμε να απολογούμαστε σήμερα που προσπαθούμε να νοικοκυρεύσουμε τα οικονομικά του Δήμου.

Η εφαρμογή του νόμου είναι για τη δημοτική μας αρχή κανόνας.

Ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα είναι μέσα που θυμίζουν άλλες εποχές και χαρακτηρίζουν αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Κι αυτό διότι η «όψιμη», δήθεν ευαισθησία του κ. Παπαδόπουλου για την τοπική οικονομία, μάλλον δεν επιβεβαιώνεται από  την πεντάχρονη και πλέον αδιαφορία των ενδιαφερόμενων προμηθευτών και εργολάβων.

Το αντίθετο μάλιστα… θα υπέθετε κανείς… Μήπως, λοιπόν, το υπερβολικό ενδιαφέρον κάποιων είναι εκ του πονηρού;

Καθώς είναι γνωστό ότι ο δήμος μας αποδέχεται, όλες τις αποφάσεις των οργάνων της ευνομούμενης κοινωνίας μας. και ταχτοποιεί τυχόν εκκρεμότητες.

Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες του δήμου δεν χρειάζονται «Ρομπέν των Δασών» για την υποστήριξη τους.

Επιπρόσθετα θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά, τους λόγους που λήφθηκε η απόφαση για την ευρύτερη ενημέρωση των δημοτών μας:

•        Παραστατικά (τιμολόγια κλπ.) πάνω από πενταετία δεν μπορούν να πληρωθούν, σύμφωνα με το νόμο, άρα κακώς επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και απολογισμό του δήμου. Δηλαδή και να υπήρχε η οικονομική δυνατότητα δεν μπορούν να ενταλματοποιηθούν και να εξοφληθούν σε καμία περίπτωση με νόμιμο τρόπο.

•        Πολλά από τα παραστατικά που είναι προς παραγραφή, ανήκουν σε επιχειρήσεις που είτε δεν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, είτε δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις τυπικότητας, ως προς το λογιστικό.

•        Ο τρόπος πραγματοποίησης της δαπάνης παρουσιάζει σε κάποια από αυτά πρόβλημα τυπικότητας, ως προς το δημόσιο λογιστικό.

•        Η ενημέρωση από το νόμο επιβάλλεται μόνο στην ενταλματοποίηση της δαπάνης και όχι στην παραλαβή του τιμολογίου που ούτως ή άλλως είναι ενήμερος ο προμηθευτής για την όλη διαδικασία.

•        Για όλα αυτά που παραγράφονται δεν υπάρχει καμία όχληση από την πλευρά των προμηθευτών.

•        Στην απογραφή οι ορκωτοί λογιστές έστειλαν σε όλους ειδοποίηση πιστοποίησης του χρέους.

•        Στην εκκαθάριση και πληρωμή μέσω του προγράμματος  ληξιπροθέσμων οφειλών, τηρήθηκε απόλυτη σειρά σύμφωνα, με τα δεηθέντα και τις επιταγές του Υπουργείου και μόνο.

 

Επομένως γίνεται σαφές ότι τα όσα υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος είναι για το «θεαθήναι» και αποτελούν συνέχεια της χωρίς όριο δημαγωγικής του στάσης, σε μια σειρά θεμάτων του δήμου και εντάσσονται στην «στρατηγική» της στείρας και κενής περιεχομένου αντιπολίτευσης που ασκεί.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close