Ροή Ειδήσεων

Σκληρή ανακοίνωση Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών για δήμο Ναυπακτίας: «Διοικούντες με νοοτροπία βολεμένου»

epi-nafpaktos4Συνεχίζονται τα πυρά προς την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, μετά την ακύρωση της συναυλίας στο κάστρο του Αντιρρίου.
Μετά την μεγάλη δημοσιότητα του θέματος και μάλιστα σε μεγάλα ΜΜΕ, ήρθε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίς Επαγγελματοβιοτεχνών να ταράξει για άλλη μια φορά τα νερά της δημοτικής αρχής.

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ομοσπονδία καταδικάζει την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

To Δ.Σ της Ομοσπονδίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 28/7/2017 με μοναδικό θέμα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια μέρα, για την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας καθώς και την αντιπαράθεση μεταξύ των τοπικών πολιτιστικών και επαγγελματικών Συλλόγων και του Δήμου Ναυπακτίας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία συμμετείχε από την αρχή στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ήταν παρούσα διά του Πρόεδρου της και με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλες τις συνεδριάσεις της. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε αδύνατη η παρουσία μας και ο μοναδικός λόγος ήταν η ώρα που έγινε , που ήταν ώρα δουλειάς και όλα τα μέλη του Δ.Σ ήταν στις επιχειρήσεις τους και τίποτα άλλο που κάποιοι άφησαν να εννοηθεί, εξάλλου το ενδιαφέρον μας φάνηκε ότι κάναμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Δήμου Ναυπακτίας και στα αιτήματα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής και την μείωση των διοδίων της Γέφυρας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε αντίθετοι στα δημοσιεύματα και στις δηλώσεις Υπουργού ότι ενδεχόμενη μείωση των διοδίων θα επιφέρει ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης από το Δημόσιο για περισσότερα χρόνια και ζητάμε να αποσταλεί επιστολή από το Δήμο στα αρμόδια Υπουργεία που να δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεση μας αυτή.
Όσον αφορά τους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς Συλλόγους και Σωματεία η Ομοσπονδία πιστεύει στην ανεξαρτησία και την αυτόνομη λειτουργία τους, έχοντας το απόλυτο δικαίωμα να λειτουργούν σύμφωνα με τα καταστατικά τους και με ευθύνη των Διοικητικών τους Συμβουλίων προς τα μέλη τους. Οι παρεμβάσεις από οποιοδήποτε άλλον δεν επιτρέπεται και το μόνο που καταφέρνουν είναι δημιουργούν προβλήματα, γκρίνια και διχασμό της κοινωνίας. Είναι απαράδεκτο οι προσωπικές απόψεις στελεχών του Δήμου να δημιουργούν διχασμό της κοινωνίας όταν όποιος Σύλλογος έχει αντίθετη γνώμη αυτομάτως να κηρύσσεται εχθρός του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Εμπορικός Σύλλογος Αντιρρίου <<Σύλλογος σφραγίδα με 14 μέλη>>

Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο στο Δήμο ότι η Ένωση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων Αντιρρίου έχει 110 μέλη , είναι αναγνωρίσιμος Σύλλογος και μέλος της Ομοσπονδίας μας.

Τέλος καταδικάζουμε την απόφαση για ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας της Γέφυρας Α.Ε, που θα γινόταν στο κάστρο του Αντιρρίου την 30/7/2017 , από οποιοδήποτε και αν προέρχεται, και για οποιαδήποτε γελοία δικαιολογία. Οι συναυλίες αυτές καθώς και οι υπόλοιπες καλοκαιρινές εκδηλώσεις πέραν του ψυχαγωγικού χαρακτήρα και της διασκέδασης των επισκεπτών και των συμπολιτών μας, βοηθάνε τους επαγγελματίες της κάθε περιοχής να πάρουν μία οικονομική ανάσα εν μέσω μάλιστα μίας τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας. Όμως θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή οι Διοικούντες με την ‘’υπαλληλική’’ νοοτροπία του <<βολεμένου>> που τους διακατέχει, να αντιληφθούν την αγωνία και τον αγώνα των επαγγελματιών για επιβίωση των επιχειρήσεων τους και τουλάχιστον αφού δεν μας βοηθάνε ας μας αφήσουν ήσυχους, να αυτοσχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε μόνοι μας μην μας πολεμάνε και μην αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Ας σταματήσουν λοιπόν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις που μόνο κακό κάνουν στην κοινωνία μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα αυτονόητα.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θέμης Δαβανέλλος Κων/νος Αναδιώττης

npress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button