Σκάρος και φωτιές του Αη Γιάννη στη λήξη των "Δοκιμείων" (φωτο-video)


Mε μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις  “Δοκίμεια 2013”  που πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Δοκιμίου του δήμου Αγρινίου το τριήμερο 22-24 Ιουνίου.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία ενώ ακολούθησε  πρωτάθλημα Μπάσκετ 3Χ3  στον αύλειο  χώρο του Δημοτικού Σχολείου χωριού και λαϊκή – δημοτική βραδιά.


Την Κυριακή οργανώθηκε  ποδηλατοδρομία ενώ το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δοκιμίου.

Ακολούθησε η εκδήλωση “Μοσχοβολούν οι γειτονιές”   με δρώμενα της παλιάς Γειτονιάς και η βραδιά ολοκληρώθηκε ζωντανή έντεχνη – ρεμπέτικη μουσική.

Τέλος το βράδυ της Δευτέρας οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, παρουσία πλήθους κόσμου , με την αναβίωση του εθίμου του σκάρου , που περιλάμβανε σκηνές  από την ζωή και την καθημερινότητα των βοσκών για να ακολουθήσουν οι φωτιές του Αη Γιάννη.

Στις εκδηλώσεις χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα “Γεγονός”  και τα ειδησεογραφικά sites agrinionews.gr και agriniopress.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress