ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συνεχείς οι καταγγελίες για σκάφη δίπλα σε λουόμενους σε παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο με τα διαφόρων τύπων σκάφη,  που προσεγγίζουν παραλίες σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση αναπνοής από λουόμενους.

Οι διαμαρτυρίες είναι σχεδόν καθημερινές και έρχονται από διάφορες περιοχές, όπως το Βαθυαβάλι, την Αμφιλοχία, την Μπούκα, την Πλαγιά , την Πάλαιρο κ.α. όπου οι πολίτες ζητούν το αυτονόητο, την παρέμβαση δηλαδή των λιμενικών αρχών, πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μαλιστα, καταγγέλλεται πως για την κατασταση αυτή ευθύνες βαραίνουν και “επαγγελματίες”  που εκμεταλλεύονται παραλίες επιτρέποντας ή και διευκολύνοντας τους “σκαφάτους” να παρανομούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταγγελίας που έγινε για την παραλία Λυγιά στην Πλαγιά του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας:

Συγκεκριμένα, να λάβουν οι αρμόδιες αρχές όλα τα αναγκαία μέτρα, σε ότι αφορά τα σκάφη τα οποία αγκυροβολούν στα ρηχά, στη Παραλία “Λυγιά” στην Πλαγιά (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας), όπου υπάρχει πλήθος κολυμβητών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο ατύχημα, ζητά μια ενεργός πολίτης με επιστολή -καταγγελία της.
Η ίδια, χαρακτηρίζει, ως τακτική λουόμενη που είναι, ως ανεξέλεγκτη την κατάσταση και ζητά από το Λιμενικό Λευκάδας και τους αρμόδιους αξιωματικούς να εφαρμόσουν τη σχετική νομοθεσία και τα όσα προβλέπονται.

Περισσότερα για την καταγγελία ΕΔΩ.

Στην Αμφιλοχία επίσης , λουόμενοι έκαναν καταγγελίες στο agriniopress.gr για αλιευτικά σκάφη που άπλωναν δίχτυα στον Αμβρακικό, σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία.

“Σε παραλία οργανωμένη με κόσμο δεν είναι δυνατόν να ρίχνουν δίχτυα στα 50 μέτρα από τους λουόμενους”, λένε συγκεκριμένα.

Φωτογραφίες από το σημείο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button