ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Παναιτωλίου

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Παναιτωλίου, τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας.

Ακολούθησε συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1] Σχετικά με την παραμονή του γραφείου των ΕΛ-ΤΑ στην Κοινότητα Παναιτωλίου, το Συμβούλιο της Κοινότητας ομόφωνα εξέφρασε την στήριξή του στο να παραμείνει το γραφείο των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο και εάν τεθεί θέμα κατάργησής του να επανέλθει με το θέμα σε νέο συμβούλιο ή και να προβεί σε ενέργειες μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του.

2] Σχετικά με το πρόβλημα Φωτισμού του κόμβου της εισόδου της Κοινότητας Παναιτωλίου, ο πρόεδρος Ανδρέας Γκορόγιας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι έχει με έγγραφα ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας για τον μη επαρκή φωτισμό στον κόμβο στην είσοδο του χωριού, λόγω και της παλαιότητας των στύλων και γίνονται γενικά ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν ζημιές στο δίκτυο είτε αυτό υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου είτε της Περιφέρειας.

3] Σχετικά με την εξέλιξη της αποχέτευσης στην Κοινότητα Παναιτωλίου, που είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του Παναιτωλίου μιας και μεγάλο μέρος της εσωτερικής οδοποιίας είναι σε άσχημη κατάσταση, με πολλές λακκούβες οι δρόμοι, μετά και την διακοπή των εργασιών από τον εργολάβο που συνεχίζει το έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου το έργο αλλά της Περιφέρειας και διαδικαστικό μεταξύ των εργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο, πιστεύει πως θα δοθεί σύντομα λύση καθώς πήρε διαβεβαίωση από τον εργολάβο ότι μόλις αρχίσουν ξανά οι εργασίες, η αποκατάσταση του οδοστρώματος θα γίνει άμεσα.

4] Σχετικά με την αύξηση των τελών εκκένωσης βόθρων, αποφασίστηκε ομόφωνα, να προταθεί στον Δήμο Αγρινίου, η μείωση στα δέκα ευρώ.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και πολίτες κάτοικοι του Παναιτωλίου που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, εξέφρασαν την άποψή τους ή τους προβληματισμούς τους στα θέματα της συζήτησης αλλά και σε άλλα θέματα που έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης.

panaitolionews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button