Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών: O Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε με επιστημονικές ομιλίες

Με επιτυχία συμμετείχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας στο επιστημονικό μέρος του Πανελλήνιου Αντάμωματος Σουλιωτών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Σούλι.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου επισκέφτηκε ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών τον ιστορικό αυτό τόπο.

Σημειωτέον ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις αποτέλεσε συνέχεια της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2018 στο Αγρίνιο και ανέδειξε την ιστορική σχέση Σουλίου και Αγρινίου, διότι ο κύριος όγκος των Σουλιωτών εγκαταστάθηκε μετεπαναστατηκά στο Αγρίνιο, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι το 1/4 των πρώτων κατοίκων του Αγρινίου προέρχονταν από την περιοχή του Σουλίου, στοιχείο που επισημάνθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ( δείτε τον κατάλογο των πρώτων σουλιωτών κατοίκων του Αγρινίου εδώ https://filologoiaitoloakarnania.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).

καθώς και στοιχεία από την πρώτη εκδήλωση εδώ: https://filologoiaitoloakarnania.blogspot.com/2018/11/blog-post.html).
Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας κου Ηλία ( Λίνου ) Υφαντή και ομιλία του Προέδρου κου Αδάμη Ευθύμιου. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στον ισχυρό δεσμό του Σουλιώτκου στοιχείου και τη συμβολή του στη σύνθεση του κοινωνικού ιστού του μετεπαναστατικού Αγρινίου και των άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Νικόλαος Νέστωρ Κουτσονίκας, ελεύθερος επαγγελματίας και απόγονος ιστορικής Σουλιώτικης οικογένειας που ζει και κατοικεί μόνιμα στο Αγρίνιο.
Ο Σύνδεσμος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές και θα συνεχίζει να εργάζεται για την επικαιροποίηση των ιστορικών δεσμών με άλλες περιοχές αλλά και για την ανάδειξη της ταυτότητας της σύγχρονης πόλης.
https://filologoiaitoloakarnania.blogspot.com/2018/11/blog-post.html


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button