ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 11:30, με τους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είναι λογικό, το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο προκειμένου να περιοριστούν όσο είναι δυνατό τα κρούσματα του ιού.

Μήνυμα Μητσοτάκη στους 27: Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για αυτούς που πλήττονται από τον κορονοϊό
Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε αυτούς που πλήττονται. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε προς τους ευρωπαίους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των 27.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε:

1. Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό. ‘Εθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται. Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.

2. Ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button