ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον δήμαρχο Κ. Λύρο

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2020  και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Λύρο, παρούσα στην συνάντηση ήταν και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα. Μελαχρή Περσεφώνη.

Τα κύρια θέματα της συνάντησης ήταν, πρώτον η ραγδαία επίπτωση στην αγορά του Μεσολογγίου λόγω της ραγαίας εξάπλωσης του κορονοϊού και δεύτερον το χρονίζον θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου.


Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος και το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον κ. Λυρο και την κα. Μελαχρή για την συνάντηση στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Λύρο ότι υπάρχει τεράστιο πλήγμα στην τοπική αγορά και πως τα προβλήματα των εμπόρων πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες μετά τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον κορωνοϊό, αλλά και την ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, δεδομένου ότι η κατάσταση που βιώνει η τοπική αγορά είναι δραματική, κρίνεται αναγκαία να παρθούν άμεσα τα εξής μέτρα:

  • Να εξεταστεί η κατάργηση δημοτικών τελών για το διάστημα που θα βρίσκεται η Πόλη μας σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού ή και για του υπόλοιπους μηνες που θα ακολουθήσουν.
  • Να εφαρμοστεί η άμεση πληρωμή ενταλμάτων προς τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις, ένεση ρευστότητας στην αγορά του Μεσολογγίου.
  • Να δρομολογηθούν δράσεις στήριξης του εμπορικού κόσμου μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ώστε να υπάρξει τόνωση στην τοπική αγορά.
  • Να χορηγήσει ο Δήμος Μεσολογγίου αντισηπτικά και μάσκες στις επιχειρήσεις της Πόλης μας.

Λαβών το λόγο ο Δήμαρχος κ. Λυρος, τόνισε ότι συμπάσχει σε αυτή την δραματική κατάσταση που βιώνει η τοπική αγορά εξαιτίας της εξαπλωσης του κορονοϊού, και ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου να καταγράψει την  ‘’Πτώση Τζίρου’’ το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, έτσι ώστε να ζητηθεί αποζημίωση για τις τοπικές επιχειρήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χρονίζον θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου, όπου η κατάσταση είναι τραγική και επικρατεί έντονος προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι  για την πορεία της αλλά και για την στάση των δυο μετόχων.

Ο Δήμαρχος κ. Λύρος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ότι αυτή την στιγμή η Μαρίνα έπειτα από έλεγχο ορκωτών λογιστών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν οφειλές προς τριτους οι οποίες ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία καθιστούν μη βιώσιμη την εταιρεία. Οι μέτοχοι δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια λήψη απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να καλυφθούν οι ζημιές που έχει υποστεί η Μαρίνα Ανώνυμη Εταιρεία με αποτέλεσμα να επικρατούν δυσμενείς συνθηκες.

Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος και τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου θα βρίσκεται αρωγός στο πλευρό του Δήμου για να δοθεί επιτέλους λύση στο χρονίζον πρόβλημα που ονομάζεται Μαρίνα Μεσολογγίου, και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάση για να προβεί στις απαραίτητες ενεργειες πίεσης προς το Υπουργείο Τουρισμού για την εξεύρεση λύσης.

Ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα επικράτησε στην συνάντηση, καθώς εκφράστηκε η ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά του Μεσολογγίου στις δύσκολες αυτές μέρες.

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button