Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της ξεκινά η περίοδος της νηστείας, μια ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη διατροφή μας και να χαρίσουμε στο σώμα μας υγιεινές και ελαφριές επιλογές.

Η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian) μάς προτείνει μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές θερμίδες ή ζάχαρη.

Εύκολος στην εκτέλεση και εξαιρετικός για να τον απολαύσεις στη νηστεία που έρχεται, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι σίγουρα μια επιλογή που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο το επόμενο διάστημα.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – συνταγή

Υλικά:

300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό)
500γρ χουρμάδες
1 κ.σ. κανέλα
ελαιόλαδο
προαιρετικά ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό).

Ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε μέτρια φωτιά! Να ανακατεύετε συχνά να μην αρπάξει!

Στο μπλέντερ ρίχνουμε 500γρ χουρμάδες, προσθέτουμε 400ml ζεστό νερό και 1 κ.σ. κανέλα.

Μπλεντάρουμε και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι! Προσθέτουμε άλλα(και όχι αλλά 😅) 250ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε!

Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες κτλ.

 

shape.gr

Χορηγούμενη

papathanasiou2025 Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button