Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της ξεκινά η περίοδος της νηστείας, μια ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη διατροφή μας και να χαρίσουμε στο σώμα μας υγιεινές και ελαφριές επιλογές.
Η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian) μάς προτείνει μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές θερμίδες ή ζάχαρη.
Εύκολος στην εκτέλεση και εξαιρετικός για να τον απολαύσεις στη νηστεία που έρχεται, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι σίγουρα μια επιλογή που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο το επόμενο διάστημα.
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – συνταγή
Υλικά:
300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό)
500γρ χουρμάδες
1 κ.σ. κανέλα
ελαιόλαδο
προαιρετικά ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό).
Ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε μέτρια φωτιά! Να ανακατεύετε συχνά να μην αρπάξει!
Στο μπλέντερ ρίχνουμε 500γρ χουρμάδες, προσθέτουμε 400ml ζεστό νερό και 1 κ.σ. κανέλα.
Μπλεντάρουμε και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι! Προσθέτουμε άλλα(και όχι αλλά 😅) 250ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε!
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες κτλ.