Αγρίνιο: μάντεψε πού πρέπει να πας στην πλατεία Χατζοπούλου

Κατεβαίνεις την Ηρώων Πολυτεχνείου και πέφτεις πάνω σε αυτά τα σήματα. Αφού γελάσεις αρκετά και αφού καταλάβεις ότι δεν έχουν σχέση με την οδήγηση αναρωτιέσαι προς τα πού πρέπει να πας βλέποντάς τες στην πλατεία Χατζοπούλου(ή Χατζόπουλου για τους πολεμιστές της νέας γλώσσας).

Είναι ξεκάθαρο ότι η κάτω-κάτω πινακίδα σου λέει να κοιτάξεις πάνω. Η… πιο πάνω σου λέει «μην ασχολείσαι, ετούτη η πινακίδα είναι… ανάσκελα, μην στρίβεις καθόλου» και η τρίτη( η πάνω-πάνω, εκεί που καταλήγουν όλα) σου λέει «stop w», δηλαδή «stop war», με άλλα λόγια «σταματήστε τον πόλεμο».


Ένα σαφές φιλειρηνικό μήνυμα, δηλαδή, που μόνο σε μια μαρτυρική και βασανισμένη πόλη όπως το Αγρίνιο μπορεί να βρει κάποιος. Ψέματα, τα ίδια συμβαίνουν παντού. Μην αδικούμε το Αγρίνιο.

Πέρα από την πλάκα, είναι σαφής η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν τύχει και πέσει πάνω σε αυτή τα σήματα. Θα μπορούσε να πει κανείς το γραφείο ενός δικηγόρου για να τραβήξει μια αγωγή κατά των υπευθύνων. Αλλά τότε θα ήμασταν στην Ολλανδία ή την Δανία και όχι στο Αγρίνιο.

Οπότε ένας δρόμος απομένει και είναι στο κοντινότερο τρελάδικο, διότι είναι να γελάει κανείς με αυτό που ζούμε…

Υ.Γ. Υπάρχει και μια ακόμη επιλογή, τώρα που το σκεφτόμαστε, αλλά πρέπει να είσαι πιστός. Η κοντινότερη εκκλησία για να κάνεις το σταυρό σου, διότι από καθαρή τύχη ζεις…

η συντακτική άναυδη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ηρώων Πολυτεχνείου πινακίδες πλατεία Χατζοπούλου ταμπέλες