Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας για την άφιξη Πομπέο στην Ελλάδα

Την ώρα της άφιξης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα λάμβαναν χώρα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο Αγρίνιο την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχε η Επιτροπή Ειρήνης ενώ σε συμμετοχή κάλεσαν και το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στο συλλαλητήριο,  ομιλητής ήταν ο Κώστας Τζερτζεμέλης, από την Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου ο οποίος κάλεσε σε στήριξη για το κλείσιμο των Νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα ενώ τις χαρακτήρισε ως ορμητήρια πολέμου. Ακόμη σημείωσε πως η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα οξύνει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο καθώς όπως ανέφερε το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Ο Πομπέο ήρθε με σκοπό την αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Ελλάδα. Η επίσκεψη συνδυάζεται με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Επικαιροποίησης της διμερούς αμυντικής συμφωνίας (Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας – Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).

«Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο που έρχεται στην Αθήνα.Ούτε γη – Ούτε νερό – Ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή «διαμορφώνεται ένας θανατηφόρος ιστός που εμπλέκει την Ελλάδα πολύ βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους την ώρα που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας και Κίνας για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς, συνεχίζονται οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη, γίνονται πολεμικές προετοιμασίες στον Περσικό Κόλπο, το Ισραήλ δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Στα αιτήματα της περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

– Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά
– Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».
– Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
– Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button